Navigacija

Objave

CineLink projekti na Sundance Film Festivalu

THE DISOBEDIENT, film Maje Đukić (Srbija) projekat je CineLinka iz 2010. godine, a filmovi VIKTORIA, Maye Vitkove (Bugarska, Rumunija) i WHITE SHADOW Noaza Deshe (Italija, Njemačka, Tanzanija) bili su uvršteni u CineLink Work in Progress selekciju 2011.

Odlična vijest za Sarajevo Film Festival stigla je iz Park Citya: dva projekta iz CineLink Work in Progress selekcije i jedan razvijan kroz koprodukcijski market CineLink uvršteni su u zvaničnu, takmičarsku selekciju WORLD CINEMA DRAMATIC Sundance Film Festivala.  

THE DISOBEDIENT, film Maje Đukić (Srbija) projekat je CineLinka iz 2010. godine, a filmovi VIKTORIA, Maye Vitkove (Bugarska, Rumunija) i WHITE SHADOW Noaza Deshe (Italija, Njemačka, Tanzanija) bili su uvršteni u CineLink Work in Progress selekciju 2011. 

Filmovi THE DISOBEDIENT i VIKTORIA na Sundance Film Festivalu doživjet će svjetsku premijeru dok će za film WHITE SHADOW ovo biti Internacionalna premijera.

Podsjećamo, 2013. je počela upravo dobrim vijestima sa Sundance Film Festivala kada je film KRUGOVI reditelja Srdana Golubovića, razvijan u okviru koprodukcijskog marketa CineLink, osvojio specijalnu nagradu žirija. Bio je to prvi put da se film iz regije našao u takmičarskom programu ovog prestižnog festivala nezavisnog filma koji je 1984. godine osnovao Robert Redford. 

Sundance Film Festival najveći je američki festival nezavisnog filma. Osmišljen kao  platforma koja bi omogućila veću vidljivost američke i međunarodne nezavisne produkcije, festival se razvio u mjesto okupljanja takozvanog  indie filma. Posvećen otkrivanju i razvoju nezavisnih umjetnika i publike, festival kroz svoje programe nastoji prepoznati, podržati, poticati i predstaviti rad nezavisnih umjetnika.

Festival svake godine privlači više od 50 hiljada ljudi koji imaju priliku da se upoznaju sa ostvarenjima novih, talentovanih filmskih stvaralaca kroz selekcije igranog, dokumentarnog i kratkog filma.

U okviru ovogodišnje selekcije WORLD CINEMA DRAMATIC biće prikazano ukupno dvanaest filmova talentovanih filmskih stvaralaca koji, kako je navedeno, nude svježe perspektive i inovativne stilove. 

Listu filmova ovogodišnjeg Sundance Film Festivala možete pronaći ovdje

 

Otvoren poziv za prijavu priča za program “Suočavanje s prošlošću”
Nagrada “Sajma istinitih priča” Sarajevo Film Festivala Vesi Vuković
Nagrade 20. CineLink Dana filmske industrije
CineLink Talks: Može li dokumentarni film mijenjati svijet?
SARAJEVO FILM FESTIVAL OBJAVLJUJE PRVI JAVNI POZIV ZA ISTRAŽIVANJE PRIČA PREDSTAVLJENIH U OKVIRU „SAJMA ISTINITIH PRIČA“