Navigacija

Objave

Okončane Dubrovnik Film Meeting radionice

Radionice namijenjene unapređenju projekata uvrštenih u ovogodišnju CineLink selekciju održane su od 1. do 5. juna u Admiral Grand Hotelu u Slanom. CineLink radionice održane su u okviru programa Dubrovnik Film Meeting pod pokroviteljstvom Hrvatskog audiovizualnog centra i uz podršku Općine Dubrovačko primorje i Turističkom zajednicom općine Dubrovačko primorje.

Fokus ovogodišnje CineLink radionice bio je na unapređenju scenarija, finansijskog, pravnog i marketinškog aspekta projekata, u cilju oblikovanja projekata za njihovu prezentaciju na koprodukcijskom marketu CineLink koji će biti održan u okviru 20. Sarajevo Film Festivala. 

Sa autorima projekata radili su iskusni regionalni i evropski filmski profesionalci: Tobias Pausinger, Behrooz Hashemian, Ellis Driesen, Franz Rodenkirchen, Marten Rabarts, Antti Lauronen, Amra Bakšić Čamo i Jovan Marjanović. 

Također, u okviru programa Dubrovnik Film Meeting predstavnici Sarajevo Film Festivala, Pula Film Festivala, Zagreb Film Festivala, Split Film Festivala te distributerskih kuća Continental film i Propeler Film održali su niz sastanaka na kojima su definisani dalji koraci saradnje i razvoja projekata u cilju povećanja gledanosti regionalnih filmova. 

Dubrovnik Film Meeting s podrškom Hrvatskog audiovizualnog centra i sinergijom stvorenom sa CineLink programom Sarajevo Film Festivala predstavljaju značajan korak naprijed u saradnji između hrvatske i bh. filmske industrije, ali i  korak ka snažnijoj regionalnoj saradnji, a samim tim i snažnijoj filmskoj industriji u Jugoistočnoj Evropi.

 

SARAJEVO FILM FESTIVAL OBJAVLJUJE PRVI JAVNI POZIV ZA ISTRAŽIVANJE PRIČA PREDSTAVLJENIH U OKVIRU „SAJMA ISTINITIH PRIČA“
CineLink objavio selekciju projekata za Work in Progress 2018.
Odabrani projekti CineLink koprodukcijskog marketa Sarajevo Film Festivala
Olsberg SPI će proučavati utjecaj Sarajevo Film Festivala
Dramske serije, finansiranje i virtuelna realnost u fokusu CineLink Talks programa