Navigacija

Objave

CineLink koprodukcijski market 2017 - prvi poziv za prijavu projekata

Sarajevo Film Festival i CineLink Dani filmske industrije sa ponosom objavljuju prvi poziv za prijavu projekata za učešće na CineLink koprodukcijskom marketu 2017. Rok za podnošenje prijava je 20. januar 2017.

Putem prvog poziva želimo pronaći šest novih, uzbudljivih, dugometražnih filmskih projekata u razvoju i u fazi finansiranja, a čiji su autori debitanti ili iza sebe imaju jedan dugometražni film. Projekti mogu biti u ranom stadiju razvoja, ali neophodno je da projekat već ima producenta/producenticu, scenaristu/scenaristicu i reditelja/rediteljicu. Uz prijavu je dozvoljeno priložiti samo treatment, ali ukoliko vaš projekat uđe u uži izbor selekcije, do kraja prve sedmice februara bit ćete obavezni da dostavite scenarij. Rezultati konkursa bit će objaveni u posljednjoj sedmici februara.

Autori odabranih projekata će u martu 2017. godine učestvovati u CineLink Project Development Workshop - četverodnevnoj razvojnoj radionici tokom koje će sa renomiranim stručnjacima iz različitih oblasti filmskog stvaralaštva raditi na unaprijeđenju scenarija, razradi finansijskih i produkcijskih planova, te razvoju marketinške strategije i opšte prezentacije projekta. U periodu od aprila do juna 2017. godine CineLink tim će kontinuirano sarađivati sa autorskim timovima kako bi se što bolje pripremili za učešće u programu CineLink Dani filmske industrije koji će se održati u augustu u sklopu 23. Sarajevo Film Festivala. 

Učešće na CineLink-u autorima omogućava:

 

·         da svoj projekat predstave međunarodnoj filmskoj industriji;

·         da upoznaju potencijalne koproducente, prodajne agente, finansijere, distributere i emitere; 

·         da osvoje jednu od mogobrojnih gotovinskih nagrada.

 

Drugi poziv za prijavu projekata će biti objavljen u aprilu 2017. godine, a namijenjen je već afirmisanim filmskim autorima čiji su projekti u naprednom stadiju razvoja i zatvaranja finansijske konstrukcije,  a koji žele ostvariti bolji pristup filmskom tržištu posredstvom CineLinka.

Ukoliko se želite prijaviti, molimo pratite ovaj link. 

Radujemo se čitanju vaših projekata!

Za sva pitanja, pišite nam na industry@sff.ba.

Dodijeljene CineLink Industry Days nagrade
CineLink radionica u Slanom počela sa aktivnostima za projekte Co-Production Marketa
Osam filmskih projekata u razvoju u fokusu CineLink radionice u Slanom
Otvoren poziv za Western Balkans Youth Team: Sarajevo Film Festival u očima mladih
Otvoren poziv za prijavu priča za program “Suočavanje s prošlošću”