Navigacija

Objave

Objavljen prvi konkurs za učešće na CineLinku 2016.

Otvoren konkurs za CineLink radionicu za razvoj projekata.

CineLink market i prateće, pripremne radionice od samog početka su oblikovane po potrebama industrije u regiji, i u nastojanju da se katalizira nastanak što boljih filmskih projekata spremnijih za savremeno evropsko i svjetsko tržište i festivalsku distribuciju.

Do sada smo radionice par puta prilagođavali potrebama industrije, no razvoj i savremeni trenutak nam nalažu još ambiciozniji pristup posebno prvim i drugim filmovima. U regiji je za posljednjih 15 godina u jednoj vrsti sinergije sa CineLinkom stasala generacija autora i producenata koji su se uspješno izborili za mjesto na svjetskoj sceni. Njihovo iskustvo je ključno za mlađu generaciju autora i producenata  i put ka izgradnji dinamične filmske industrije u kojoj se čuju glasovi različitih generacija i filmovi rađeni sa različitim producentskim pristupima. Zato smo odlučili, pored naših ustaljenih saradnika, na CineLink radionice pozvati neke od vodećih regionalnih filmskih autora i profesionalaca da održe predavanja, prodiskutuju odabrane projekte i podijele svoju viziju filmske umjetnosti.

Kao i prošle godine CineLink selekcija će biti sprovedena u dva odvojena konkursa. Prvi konkurs, raspisan od danas i otvoren do 18. januara, namijenjen je prevashodno za prve i druge filmove autora koji žele participirati na radionici krajem marta i raditi na razvoju svog projekta, te ga zatim prezentirati na CineLink koprodukcijskom marketu za vrijeme Sarajevo Film Festivala.

Drugi konkurs koji će biti objavljen u aprilu, namijenjen je zrelijim filmskim autorima i projektima koji su u poodmakloj fazi razvoja te u CineLink marketu traže pravo mjesto za internacionalizaciju projekta i pronalaženje inostranih partnera.

Za aplikacijske formulare posjetite stranicu.

Nagrada “Sajma istinitih priča” Sarajevo Film Festivala Vesi Vuković
Nagrade 20. CineLink Dana filmske industrije
CineLink Talks: Može li dokumentarni film mijenjati svijet?
SARAJEVO FILM FESTIVAL OBJAVLJUJE PRVI JAVNI POZIV ZA ISTRAŽIVANJE PRIČA PREDSTAVLJENIH U OKVIRU „SAJMA ISTINITIH PRIČA“
CineLink objavio selekciju projekata za Work in Progress 2018.