Navigacija

Objave

Objavljen prvi konkurs za učešće na CineLink-u 2015.

Najavljen novi format CineLink radionica za razvoj projekata i objavljeni gosti predavači. Predstavljen novi sistem konkursne procedure za CineLink koprodukcijski market.

CineLink market i prateće, pripremne radionice od samog početka su oblikovane po potrebama industrije u regiji, i u nastojanju da se katalizira nastanak što boljih filmskih projekata spremnijih za savremeno evropsko i svjetsko tržište i festivalsku distribuciju.

Do sada smo radionice par puta prilagođavali potrebama industrije, no razvoj i savremeni trenutak nam nalažu još ambiciozniji pristup posebno prvim i drugim filmovima. U regiji je za posljednjih 14 godina u jednoj vrsti sinergije sa CineLinkom stasala generacija autora i producenata koji su se uspješno izborili za mjesto na svjetskoj sceni. Njihovo iskustvo je ključno za mlađu generaciju autora i producenata  i put ka izgradnji dinamične filmske industrije u kojoj se čuju glasovi različitih generacija i filmovi rađeni sa različitim producentskim pristupima. Zato smo odlučili, pored naših ustaljenih saradnika, na CineLink radionice pozvati neke od vodećih regionalnih filmskih autora i profesionalaca da održe predavanja, prodiskutuju odabrane projekte i podijele svoju viziju filmske umjetnosti. Sa izuzetnim zadovoljstvom objavljujemo da će Aida Begić, Ankica Jurić Tilić, Miroslav Mogorović i Srdan Golubović biti gosti predavači i mentori na 13. CineLink radionicama za razvoj projekata.

Odlučili smo razdvojiti konkurse. Prvi konkurs, raspisan od danas i otvoren do 15. januara, namijenjen je prevashodno za prve i druge filmove autora koji žele participirati na radionici krajem marta-početkom aprila i raditi na razvoju svog projekta, te zatim prezentirati svoj prvi ili drugi film na CineLink koprodukcijskom marketu za vrijeme Sarajevo Film Festivala.

Drugi konkurs koji će biti objavljen u aprilu, namijenjen je zrelijim filmskim autorima i projektima koji su u poodmakloj fazi razvoja te u CineLink marketu traže pravo mjesto za internacionalizaciju projekta i pronalaženje inostranih partnera.

Aplikacijske formulare i više informacija  možete pronaći ovdje.

 
SARAJEVO FILM FESTIVAL OBJAVLJUJE PRVI JAVNI POZIV ZA ISTRAŽIVANJE PRIČA PREDSTAVLJENIH U OKVIRU „SAJMA ISTINITIH PRIČA“
CineLink objavio selekciju projekata za Work in Progress 2018.
Odabrani projekti CineLink koprodukcijskog marketa Sarajevo Film Festivala
Olsberg SPI će proučavati utjecaj Sarajevo Film Festivala
Dramske serije, finansiranje i virtuelna realnost u fokusu CineLink Talks programa