Navigacija

Objave

CineLink Drama 2017. – Poziv za prijave

Sarajevo Film Festival i CineLink Dani filmske industrije objavljuju poziv za prijave projekata za učešće u CineLink Drama programu 2017. Rok za podnošenje prijava je 5. maj 2017.

Nakon uspješnog pilot izdanja CineLink Drama programa u augustu 2016., nastavljamo da širimo naš program i da razvijamo platformu za razvoj kvalitetnih TV dramskih serija sa područja bivše Jugoslavije. CineLink Drama konkurs otvaramo u potrazi za novim serijama koje su trenutno u fazi razvoja s ciljem daljeg predstavljana na CineLink Danima filmske industrije u augustu ove godine. Projekti mogu biti u veoma ranoj fazi razvoja, ali prilikom prijavljivanje neophodno je da projekat već ima producenta, scenaristu i idejnog tvorca. Moguće je prijaviti se sa treatmentom, ali u slučaju da se projekat nađe u užem izboru, tražit će se dodatni materijali. 

Učešćem u CineLink Drama programu dobijate:

Mogućnost daljeg razvoja projekta sa renomiranim konsultantima za scenariji, programskim urednicima (commissioning editors) i ostalim filmskim profesionalcima;

Uvid u produkciju TV dramskih serijala;

Međunarodnu vidljivost vašeg projekta;

Šansu da osvojite CineLink Drama nagradu za razvoj projekta.

Poziv za prijave za CineLink Drama program u 2017. godini otvoren je samo za projekte iz Bosne i Hercegovine, Crne Gore, Hrvatske, Makedonije, Slovenije i Srbije. Službeni jezik CineLink Drama programa je engleski, stoga neophodno je predati prijavu i ostale prateće dokumente na engleskom jeziku. Ukoliko se želite prijaviti, molimo pratite ovaj link.

Radujemo se čitanju vaših projekata!

Za sva pitanja, pišite nam na industry@sff.ba

SARAJEVO FILM FESTIVAL OBJAVLJUJE PRVI JAVNI POZIV ZA ISTRAŽIVANJE PRIČA PREDSTAVLJENIH U OKVIRU „SAJMA ISTINITIH PRIČA“
CineLink objavio selekciju projekata za Work in Progress 2018.
Odabrani projekti CineLink koprodukcijskog marketa Sarajevo Film Festivala
Olsberg SPI će proučavati utjecaj Sarajevo Film Festivala
Dramske serije, finansiranje i virtuelna realnost u fokusu CineLink Talks programa