Navigacija

Objave

“Harmony Lessons“ dobitnik Specijalnog priznanja žirija Tribeca Film Festivala

Film HARMONY LESSONS reditelja Emira Baigazina dobitnik je Specijalnog priznanja žirija Tribeca Film Festivala u kategoriji Najboljeg novog reditelja igranog filma.

Ova vijest za Sarajevo Film Festival ima poseban značaj budući da je Baigazinov debitanstski igrani film prošle godine bio je uvršten u CineLink Work in Progress selekciju, gdje je nagrađen Post Republic nagradom u vrijednosti od 80.000 eura.
 
Film govori o trinaestogodišnjem Aslanu koji živi u malom kazahstanskom selu sa svojom bakom.  Tokom ljekarskog pregleda Aslan je ponižen pred ostalim učenicima iz razreda. Ovaj incident oslobađa njegov latentni poremećaj ličnosti. Suočen sa vlastitim sumnjama, on teži čistoći i perfekciji pokušavajući da kontroliše sve oko sebe. Njegov poremećaj dovodi ga u sve teže situacije...
 
Film je rađen u kazahstansko-njemačko-francuskoj produkciji, a uloge su ostvarili Timur Aidarbekov, Aslan Anarbayev, Mukhtar Andassov, Anelya Anadassov, Beibitzhan Muslimov.

 

Nagrada “Sajma istinitih priča” Sarajevo Film Festivala Vesi Vuković
Nagrade 20. CineLink Dana filmske industrije
CineLink Talks: Može li dokumentarni film mijenjati svijet?
SARAJEVO FILM FESTIVAL OBJAVLJUJE PRVI JAVNI POZIV ZA ISTRAŽIVANJE PRIČA PREDSTAVLJENIH U OKVIRU „SAJMA ISTINITIH PRIČA“
CineLink objavio selekciju projekata za Work in Progress 2018.