Navigacija

Objave

Održana svjetska premijera filma VUK

Večeras je u Narodnom pozorištu održana svjetska premijera rumunskog filma VUK. Riječ je o prvom igranom filmu Bogdana Mustață, u kojem su glavne uloge pripale Mihaiu Vasilescu, Adi Condeescu i Costelu Cascavalu.

Film je priča o Vuku koji je zaljubljen u Claru. Ali ona je u vezi s nekoliko drugih muškaraca. Vukova majka je također u vezi s drugim muškarcem. Ona kaže da je zaljubljena u njega. To boli. Zbog toga Vuk razmišlja o svom mrtvom ocu. On mu nedostaje. Ponekad Vuk osjeća da mu je otac prisutan do te mjere da to ne mogu biti samo sjećanja.

Bogdan Mustata je rođen 1975. godine. Diplomirao je na Rumunskoj školi filma 2001. godine. DANIELA, kratki film koji je snimio za vrijeme studija, nagrađen je na festivalima filmskih škola u Münchenu i Karlovym Varyma 2001. godine. Od 2002. do 2007. godine Bogdan Mustata je živio u Vijetnamu i Dubaiu, gdje je radio kao scenarista i režiser na nekoliko različitih projekata, TV seriji, dugometražnom filmu, nekoliko televizijskih reklama i programa.

Regionalna premijera filma SIGURNO MJESTO
Svjetska premijera filma ŠEST SEDMICA
Regionalna premijera filma KLONDIKE
Svjetska premijera filma JAHAČI
Održana svjetska premijera filma ČOVJEK OD DJELA