Navigacija

Objave

U Narodnom pozorištu prikazan film U PROCVATU

Gruzijski film U PROCVATU, reditelja Nane Ekvtimishvili i Simona Großa, prikazan je večeras u Takmičarskom programu za igrani film.

Radnja filma smještena je u Tbilis, glavni gradu Gruzije, zemlje je upravo stekla nezavisnost nakon raspada Sovjetskog Saveza. Država se suočava s nasiljem, ratom na obali Crnog mora (u Abhaziji) te fenomenom lične osvete u ime pravde, koja je kao kuga zahvatila društvo.

Nana Ekvtimishvili je studirala dramaturgiju na Filmskoj školi u Potsdam-Babeelsbergu, u Njemačkoj. Nakon što je jedno vrijeme pisala prozu i scenarije, 2011. režirala je kratki film ČEKAJUĆI MAMU. Osnovala je vlastitu produkcijsku kuću Polare Film. Napisala je scenarij, režirala i koproducirala film U PROCVATU 2012. u Gruziji.

Simon Groß je studirao režiju na minhenskoj Filmskoj školi. Nakon što je režirao nekoliko kratkometražnih filmova, 2006. snimio je svoj prvi dugometražni film u ulozi režisera, FATA MORGANA, u Maroku. Osnovao je vlastite produkcijske kuće u Njemačkoj i Gruziji. U PROCVATU je 2012. režirao i producirao u Gruziji.

Neposredno prije projekcije, ekipa filma prošla je crvenim tepihom ispred Narodnog pozorišta.

Takmičarski program – igrani film 2018.
Večeras gala projekcija bh. filma PTICE KAO MI
Regionalna premijera filma SOFIJIN SIN
Na Open Air programu večeras prikazan film AVRILINA KĆERKA
Večeras regionalna premijera filma STRAŠNA MAJKA