Navigacija

Objave

Žiri Takmičarskog programa na „Kafi sa ...“

Program Kafa sa... ugostio je i članove žirija Takmičarskog programa za igrani film: Uliksa Fehmiu, Christine A. Maier, Mirelu Oprisor, Charlesa Tessona i Danisa Tanovića.

Svaki član žirija dobio je priliku da kaže nešto o svojim tekućim projektima kao i projektima u završnoj fazi, te planovima za budućnost. S obzirom na  to da SFF odaje počast rumunjskom reditelju Cristu Puiuu publiku je naročito zanimalo šta Mirela Oprisor može reći o savremenom rumunjskom filmu. Na pitanje šta će raditi po povratku u Rumuniju, Oprisor je odgovorila da će se vratiti televizijskim i pozorišnim projektima ali i da se nada povratku filmu.
 
Nakon što su u protekloj godini bili jako zauzeti, Maier i Tanović  trenutno rade na završnoj fazi  svojih filmova. Fehmiu je zagolicao maštu publike odbivši da otkrije nešto o svojim budućim projektima.

Charles Tesson je izjavio da je zauzet posjetama različitim filmskim festivalima u okviru priprema za Sedmicu kritike Kanskog festivala, On se, poput svojih kolega, raduje što će u preostalim danima SFF-a pogledati još mnogo filmova.

Glumci filma DIVLJE PRIČE u programu "Kafa sa..."
„Kafa sa…“ sa Andyjem Patersonom i Patti Lomax
Ekipa filma CRNI UGALJ, TANAK LED u programu "Kafa sa..."
Reditelj Pawel Pawlikowski gost programa "Kafa sa..."
Dokudrama o Mickyju Wardu u filmu BOKSER