Navigacija

Objave

Primirje odmah! Sloboda svim taocima odmah!

Mi kao organizatori filmskih festivala možemo i trebamo biti glas protiv svakog oblika rata, nasilja i ugrožavanja ljudskih prava, a naše najjače oružje je naš program

Oplakujemo sve nevine žrtve, Palestince i Izraelce. Ne postoji vojno rješenje, samo političko. Prekinite okupaciju i prekinite terorizam! Mir se mora tražiti koliko god male šanse za to trenutačno bile. Primirje mora nastupiti sada, a taoci se moraju vratiti domovima! 

Ovaj je rat ovdje u Bosni i Hercegovini i na širem Balkanu već ostavio ozbiljne posljedice jer ga različita, ali ratom traumatizirana i inače krhka društva, doživljavaju kroz prizmu vlastitih unutarnjih podjela. To je opasan put jer tonemo u nove kulturne ratove i svjedočimo neviđenom porastu antisemitizma i islamofobije koji će se ovdje nažalost dugo zadržati. 

Mi kao organizatori filmskih festivala možemo i trebamo biti glas protiv svakog oblika rata, nasilja i ugrožavanja ljudskih prava, a naše najjače oružje je naš program. U ovim teškim vremenima uloga filmskih festivala je pomoći produbiti razumijevanje temeljnih problema stanja naših društava, pokazujući različite perspektive, spajajući ljude i pružajući prostor za dublje promišljanje. Sarajevo Film Festival će nastaviti činiti upravo to!

 
„Luksemburg, Luksemburg“ Antonija Lukiča dobitnik Nagrade publike Mreže festivala Jadranske regije
Darujemo za praznike: Golden Card paketi po sniženim cijenama
Edukativni program za mlade kritičare u okviru Mreže festivala Jadranske regije
Primirje odmah! Sloboda svim taocima odmah!
Evropski filmski klub počeo s radom, sudjelovali i mladi iz Sarajeva