Navigacija

Objave

„Velika bolest / The Big Sick“ – Open Air

Za Showalterov film „Velika bolest“ kažu da je bio pravo iznenađenje ovogodišnjeg Sundance Film Festivala, a publika 23. Sarajevo Film Festivala moći će ga pogledati 17. augusta 2017. u 20:30 sati u okviru Open Air programa.

Kritika ga opisuje kao zabavan, interesantan, komercijalan, dobro napravljen, s dobrom glumačkom ekipom, film koji će vjerovatno puniti kino-dvorane.

Velika bolest / The Big Sick 

SAD, 2017., 119 min

Režija: Michael Showalter

Uloge: Kumail Nanjiani, Zoe Kazan, Holly Hunter, Ray Romano, Anupam Kher, Zenobia Shroff, Adeel Akhtar

Pakistanski komičar Kumail na jednom od svojih stand-up nastupa upoznaje američku studenticu Emily. Njihova veza cvjeta, ali Kumaila uskoro počinje brinuti da li će članovi njegove tradicionalne muslimanske porodice prihvatiti Emily. Kada Emily iznenada oboli i padne u komu, Kumail neočekivano gradi blizak odnos s njenim duboko zabrinutim roditeljima.

BIOGRAFIJA REDITELJA

Michael Showalter rođen je 1970. godine u Princetonu, New Jersey, SAD. Bio je koscenarista i reditelj filma HELLO, MY NAME IS DORIS, koji je osvojio Nagradu publike na Filmskom festivalu South by Southwest. Jedan je od osnivača komičarskih grupa The State i Stella. Glumio je u filmovima THE BAXTER, WET HOT AMERICAN SUMMER i THEY CAME TOGETHER. Jedan je od autora filma WET HOT AMERICAN SUMMER: FIRST DAY OF CAMP AND SEARCH PARTY, a trenutno priprema nastavak pod naslovom WET HOT AMERICAN SUMMER: TEN YEARS LATER. Njegov film VELIKA BOLEST premijerno je prikazan na ovogodišnjem Filmskom festivalu Sundance.

FILMOGRAFIJA REDITELJA

2017 – THE BIG SICK

2015 – HELLO, MY NAME IS DORIS

2005 – THE BAXTER

Noć prije svečanog otvaranja 28. Sarajevo Film Festivala, na predfestivalskoj projekciji puno Ljetno kino Coca-Cola
U Ljetnom kinu Coca-Cola podignuto najveće filmsko platno u regiji
Jesse Eisenberg dobitnik Počasnog Srca Sarajeva 28. Sarajevo Film Festivala
Predstavljamo Open Air program, danas počinje online prodaja ulaznica
Mads Mikkelsen dolazi na 28. Sarajevo Film Festival