Navigacija

Objave

„Pravo vrijeme / Good Time“ – Open Air

Šta se, između ostalog, krije iza „američkog sna“? Publika 23. Sarajevo Film Festivala moći će o tome više saznati u filmu Pravo vrijeme / Good Time, američkog rediteljskog dvojca, braće Josha i Bennya Safdie. Film će biti prikazan u okviru Open Air programa 23. Sarajevo Film Festivala 13. augusta 2017. U 20:30 sati.

Braća se slažu da do sada i nisu bili naročito poznati i da se osjećaju „kao da su živjeli ispod kamena“. Ipak, kritičari i publika su „Pravo vrijeme“ jako dobro primili, opisujući ga kao izuzetno napet triler sa dosta zapleta, i dosta brze akcije. Premda nije osvojio neku od nagrada na ovogodišnjem festivalu u Cannesu, „Pravo vrijeme“ braće Safdie izazvao je pravo oduševljenje publike, donoseći sliku realnog života njujorškog Queensa, često daleko od onoga što se u ostatku svijeta percipira kao „američki san“.

Pravo vrijeme / Good Time

SAD, 2017., 100 min

Režija: Josh Safdie, Benny Safdie

Uloge: Robert Pattinson, Benny Safdie, Jennifer Jason Leigh, Barkhad Abdi, Buddy Duress, Taliah Webster, Peter Verby, Gladys Mathon, Necro 

Nakon što mu mlađi brat završi u zatvoru zbog neuspjele pljačke banke, Konstantin kreće na opasno putovanje kroz gradski kriminalni milje ne bi li brata izbavio iz zatvora. U samo jednoj noći, žureći da spasi i brata i sebe, Konstantin upada u besmislen vrtlog nasilja i razaranja, savršeno svjestan da im obojici život visi o koncu.

BIOGRAFIJA REDITELJA

Josh i Benny Safdie rođeni su i odrasli u Queensu i na Manhattanu, New York. Dobitnici su brojnih festivalskih nagrada, uključujući nagrade FIPRESCI i nezavisne filmske nagrade Spirit i Gotham. Filmovi su im premijerno predstavljeni na značajnim međunarodnim filmskim festivalima, poput festivala u Cannesu, Locarnu, Torontu i Veneciji, kao i na Filmskom festivalu Sundance i SXSW. Prije tri godine su sa Sebastianom Bear-McClardom i Oscarom Boysonom pokrenuli filmski studio Elara Pictures.

FILMOGRAFIJA REDITELJA

2017 – GOOD TIME

2014 – HEAVEN KNOWS THAT

2013 – LENNY COOKE (dokumentarni film)

2012 – TROPHY HUNTER (kratki film)

2011 – STRAIGHT HUSSLE (kratki dokumentarni film)

2011 – BUTTONS (dokumentarni film)

2009 – DADDY LONGLEGS

Noć prije svečanog otvaranja 28. Sarajevo Film Festivala, na predfestivalskoj projekciji puno Ljetno kino Coca-Cola
U Ljetnom kinu Coca-Cola podignuto najveće filmsko platno u regiji
Jesse Eisenberg dobitnik Počasnog Srca Sarajeva 28. Sarajevo Film Festivala
Predstavljamo Open Air program, danas počinje online prodaja ulaznica
Mads Mikkelsen dolazi na 28. Sarajevo Film Festival