Navigacija

Objave

Konkurs Talents Sarajevo 2016.

Novi konkurs za učešće mladih filmskih profesionalaca iz Jugoistočne Evrope i Južnog Kavkaza u programu Talents Sarajevo, u okviru 22. Sarajevo Film Festivala je otvoren.

Rok za prijave je 10. maj 2016.

Talents Sarajevo 2016, koji će se održati između 14. i 20. augusta, okupit će mlade glumce, reditelje, scenariste, producente, direktore fotografije i filmske kritičare iz Jugoistočne Evrope (Albanije, Bosne i Hercegovine, Bugarske, Crne Gore, Grčke, Hrvatske, Kipra, Kosova, Mađarske, Makedonije, Malte, Moldavije, Rumunije, Srbije, Slovenije i Turske) i Južnog Kavkaza (Armenije, Azerbejdžana i Gruzije). Po prvi put pozivamo i ohrabrujemo talentovane filmske profesionalce sa Kipra i Malte da prijave svoje učešće u programu.

Osnovan u saradnji sa Internacionalnim filmskim festivalom u Berlinu i programom Berlinale Talents, u proteklih devet godina Talents Sarajevo se profilirao u regionalni centar za upoznavanje i trening nadolazećih filmskih profesionalaca. Deseto jubilarno izdanje nudi bogat Summit program, koji se sastoji od predavanja, moderiranih razgovora i interaktivnih panel-diskusija, upotpunjen laboratorijima za razvoj projekata PACK&PITCH i SCRIPT STATION te studio programima i radionicama, namijenjenim pojedinačnim profesijama, kao što su ACTING STUDIO, CAMERA STUDIO, FILM STAGE STUDIO and TALENT PRESS.

In and Out of Light je tematski fokus u 2016. godini. Deseto izdanje programa Talents Sarajevo istražit će igru između vidljivog i nevidljivog u kinematografiji. Tenzija između vidljivog i nevidljivog, utjelovljenog i čistog potencijala bit će u žiži interesovanja nadolazećih filmskih profesionalaca iz Jugoistočne Evrope i Južnog Kavkaza okupljenih u programu Talents Sarajevo.

Više informacija možete pronaći ovdje.

Od talenata do takmičara: panel sa mladim rediteljicama na 26. Sarajevo Film Festivalu
Svjetski priznati filmski profesionalci i umjetnici gosti programa Talents Sarajevo
Odabrani učesnici 13. izdanja programa Talents Sarajevo
Konkurs za prijave na Talents Sarajevo 2019.
61 učesnik programa Talents Sarajevo 2018.