Navigacija

Objave

Film KOD TATE KUĆI prikazan u sklopu takmičarskog programa

Večeras će u Narodnom pozorištu prikazan je i film KOD TATE KUĆI. Radi se o dugometražnom igranom filmu rumunskog reditelja Andreia Cohna, koji se nalazi u konkurenciji našeg Takmičarskog programa.

Mladi pisac Robert prolazi kroz teško životno razdoblje kada donosi odluku da se vrati kući u rodno selo, prvi put nakon što mu je tri godine ranije preminula majka. U prethodnih deset godina života svega je par puta posjetio roditelje i tomu se može pripisati i osjetno rezervisan odnos koji Robert ima sa ocem. Kao što to već biva, Robert obnavlja vezu sa dvoje školskih prijatelja: sa svojim nekadašnjim najboljim drugom Petricom, koji je sada oženjen i ima djecu, i sa svojom mladalačkom ljubavlju Paulom. Paula je razvodom okončala nesretan brak i sada radi u lokalnoj prodavaonici. Čini se da je trenutno slobodna...

Andrei Cohn, je rođen prije 42 godina u Rumuniji, a studirao je na Academy of fine arts u Bukureštu. Karijeru je započeo kao umjetnički direktor u agenciji Darcy, na projektu Connex. Nakon toga je radio u marketinškoj agenciji Scala JWT gdje je upoznao Cristiana Jansena s kojim 2002. godine osniva kreativnu agenciju Cohn i Jansen. Cohn je kreirao vizuelni identitet Cosmote brenda u Rumuniji, između ostalog i kao reditelj nekih od njihovih najuspješnijih reklama. Rad na svome prvom igranom filmu POVRATAK KUĆI započeo je nakon što je proglašen rediteljem godine u Rumuniji.

Projekcija filma KOD TATE KUĆI upriličena je u Narodnom pozorištu s početkom u 20:00

Večeras gala projekcija bh. filma PTICE KAO MI
Regionalna premijera filma SOFIJIN SIN
Na Open Air programu večeras prikazan film AVRILINA KĆERKA
Večeras regionalna premijera filma STRAŠNA MAJKA
Svjetska premijera MEDA ILI NE TAKO SJAJNA STRANA STVARI