Navigacija

Objave

Nagrađivani film HRONIČNI u Ljetnom kinu HT Eronet

Danas, program Open Air donosi nam projekciju filma HRONIČNI, meksičkog reditelja Michela Franca. Film je dobitnik Nagrade za najbolji scenario na ovogodišnjem izdanju filmskog festivala u Cannesu.

David je medicinski brat koji radi sa smrtno bolesnim pacijentima. Uspješan i posvećen svom zanimanju, razvija jake i čak bliske veze sa svakim pacijentom o kojem brine. Ali, van posla, David je bezuspješan, nespretan i povučen. Jasno je da mu je potreban svaki njegov pacijent jednako koliko i on njima.

Michel Franco je rođen u Mexico Cityju 1979. godine. Počeo je snimati kratke filmove nakon medijskih studija. Film KAD PORASTEM, koji je snimljen za antikorupcijsku kampanju, prikazan je u 500 kina širom Meksika 2001. godine. Film IZMEĐU DVOJE je 2003. godine osvojio Veliku nagradu na Festivalu u Huesci i nagradu za najbolji kratki film na Festivalu u Dresdenu. Njegov prvi igrani film DANIEL I ANA je izabran za program Directors’ Fortnight u Kanu 2009. godine. Film je kasnije učestvovao na različitim međunarodnim festivalima i distribuiran je u mnogim zemljama, uključujući Meksiko, Španiju, Francusku i SAD. Film DANIEL I ANA je dobio pohvale kritike, ali je bio jednako uspješan i kod publike. Scenarij za njegov drugi film NAKON LUCIJE je urađen uz podršku Filmske fondacije u Kanu u okviru programa Résidence (Rezidencija) u proljeće 2010.godine.

Projekcija filma HRONIČNI će se održati u Ljetnom kinu HT Eronet s početkom u 20:30. Reditelj Michael Franco će nakon projekcije pozdraviti publiku.

Noć prije svečanog otvaranja 28. Sarajevo Film Festivala, na predfestivalskoj projekciji puno Ljetno kino Coca-Cola
U Ljetnom kinu Coca-Cola podignuto najveće filmsko platno u regiji
Jesse Eisenberg dobitnik Počasnog Srca Sarajeva 28. Sarajevo Film Festivala
Predstavljamo Open Air program, danas počinje online prodaja ulaznica
Mads Mikkelsen dolazi na 28. Sarajevo Film Festival