Navigacija

Objave

Otvoren konkurs za Docu Rough Cut Boutique

Sarajevo Film Festival i Balkan Documentary Center objavljuju konkurs za prijavu projekata na peto izdanje DOCU ROUGH CUT BOUTIQUE programa.

Radionica će se održati u okviru Sarajevo Film Festivala, a autorima odabranih projekata će biti obezbijeđeni individualni mentorski nadzor, razmjena iskustava sa ekspertima i kolegama, te pristup donosiocima odluka koji mogu ostvariti ključni uticaj na budućnost projekta u smijeru njihove uspješne realizacije.

Od pokretanja programa 2011. godine u njemu je učestvovalo ukupno 20 filmskih projekata od kojih je 90% uspješno realizovano i, u velikom broju slučajeva, doživjelo značajno međunarodno priznanje.  Filmski projekti završeni u proteklih dvanaest mjeseci već su osvojili preko 20 nagrada na ključnim filmskim festivalima širom svijeta dokazujući uspješnost DOCU ROUGH CUT BUTIQUE programa Sarajevo Film Festivala i Balkan Documentary Centera. 

Ukratko: pet odabranih projektnih timova će u periodu od četiri dana dobiti priliku da učestvuje u mentorskim sesijama sa iskusnim profesionalcima iz različitih oblasti produkcije dokumentarnog filma kako bi dobili detaljnu analizu materijala kojim raspolažu u fazi grubog šnita. Pristup dodatnim konsultacijama sa ekspertima i relevantnim kolegama  biti će omogućen putem niza intenzivnih grupnih sesija u opuštenoj i sigurnoj atmosferi. U konačnici, projekti će se natjecati za pet finansijskih i tehničkih postprodukcijskih nagrada, uključujući dodatnu promociju za jedan od projekata u okviru CineLink Work in Progress.  Pet projekata će naknadno dobiti jednogodišnju podršku u formi mentorstva, a koja će uključiti 3 online sesije i jedan sastanak sa mentorom na nekom od relevantnih festival/filmskih marketa godinu dana nakon učešća u radionici.

Nagrade:
IDFA nagrada– poziv za učešće u IDFA festivalu 2015. godine  gdje će projekat biti prikazan u okviru Docs for Sale programa
Prezentacija u okviru Cine Link Work in Progress i postproducijska nagrada vrijednosti 20.000 eura koju obezbjeđuje Digital Cube
HBO Adria nagrada – 2.000 eura
Cat and Docs nagrada - 2.000 eura
Nagrada Hrvatske radio-televizije– 2.000 eura

Za više informacija molimo posjetite:
http://www.sff.ba/en/page/docu-rough-cut-boutique
www.bdcwebsite.com
https://www.facebook.com/DOCURCB

Kontakt:

rcb@sff.ba
email@bdcwebsite.com

APLICIRAJTE OVDJE!

 
Dobitnici Docu Rough Cut Boutique nagrada za 2018.
Odabrani Docu Rough Cut Boutique projekti 2018
Konkurs za prijavu projekata za učešće u Docu Rough Cut Boutiqueu
Dodijeljene nagrade Docu Rough Cut Boutique 2017
Docu Rough Cut Boutique selekcija 2017.