Navigacija
Dodjela nagrada večeras u Narodnom pozorištu
Večeras u 20:00 u Narodnom pozorištu održat će se ceremonija dodjele nagrada jubilarnog 25. Sarajevo Film Festivala.
TO MORA BITI RAJ Elie Suleimana prikazan u programu Open Air
U Ljetnom kinu Raiffeisen, palestinski redatelj i glumac Elia Suleiman predstavio je publici svoj novi film TO MORA BITI RAJ. Film je premijerno prikazan u sklopu ovogodišnjeg takmičarskog programa Filmskog festivala u Cannesu, gdje je osvojio Specijalnu nagradu žirija.
U fokusu: TI IMAŠ NOĆ
Film Ivana Salatića prikazan je danas u Narodnom pozorištu u 16:00.
Film ŠAVOVI prikazan u Ljetnom kinu Raiffeisen
U Ljetnom kinu Raiffeisen, festivalska publika imala je priliku pogledati film ŠAVOVI Miroslava Terzića, nastao po scenariju Elme Tataragić. Mreža europskih kina Europa Cinemas proglasila je ŠAVOVE najboljim filmom u ovogodišnjoj Panorama sekciji Berlinalea.
Svjetska premijera filma HEIDI
Publika Sarajevo Film Festivala večeras je imala priliku pogledati svjetsku premijeru filma HEIDI, novog ostvarenja proslavljenog režisera rumunjskog novog talasa Cătălina Mitulescua. Film je prikazan u Narodnom pozorištu u 19:30.
Docu Rough Cut Boutique ponosno objavljuje pobjedničke projekte 9. izdanja programa
Nakon tri intenzivna modula oduševljeni smo značajnim napretkom naših učesnika! Svi timovi su uložili puno truda, što je i vidljivo u njihovim radovima.
Međunarodna premijera filma MO
Večeras u 22:00 u Narodnom pozorištu održana je i međunarodna premijera filma MO rumunjskog režisera Radua Dragomira.
Poticaji za filmsku i TV proizvodnju
U utorak, 20. augusta, na Festivalskom trgu održana je konferencija sa predstavnicima medija na kojoj su predstavnici Vlade Kantona Sarajevo i Sarajevo Film Festivala predstavili javnosti novi projekat Vlade.
U fokusu: ZVIŽDAČI
Na rasporedu programa "U fokusu" danas je festivalska publika mogla pogledati film ZVIŽDAČI. Projekcija je upriličena u Narodnom pozorištu, s početkom u 16:00.
PARAZIT prikazan u programu Open Air
Južnokorejski film PARAZIT, za koji je redatelj Joon Ho Bong dobio Zlatnu palmu na ovogodišnjem Filmskom festivalu u Cannesu, prikazan je večeras u Ljetnom kinu Raiffeisen.