Navigacija
TeenAction 2019
Budi dio NOVE FILMSKE GENERACIJE… Okupi društvo, isprobaj svoje ideje. Ako trebaš pomoć, informaciju, ako imaš dodatno pitanje, slobodno nas kontaktiraj: teenaction@sff.ba
Zvjezdani trenuci
Akreditacije
Golden Card
U Sarajevu najavljeno otvaranje Cineplexx kina
Austrijska kompanija Cineplexx International u ljeto 2020. godine otvara multipleks kino u Sarajevu. Cineplexx Sarajevo otvara se u partnerstvu s Europe Group te uz podršku Sarajevo Film Festivala.
Poziv glumicama i glumcima na 3-dnevni ICDN MASTERCLASS
International Casting Directors Network i Sarajevo Film Festival pozivaju glumice i glumce iz Slovenije, Srbije, Hrvatske, Sjeverne Makedonije, Crne Gore, Kosova* i Bosne i Hercegovine da nam se pridruže od 19. do 23.8.2019., u sklopu 25. Sarajevo Film Festivala.
25. Sarajevo Film Festival pod pokroviteljstvom UNESCO-a
Jubilarni, 25. Sarajevo Film Festival bit će održan pod pokroviteljstvom UNESCO-a. U pismu Audrey Azoulay, generalne direktorice Organizacije Ujedinjenih nacija za obrazovanje, nauku i kulturu (UNESCO) navodi se kako festival dijeli vrijednosti UNESCO-a “kao događaj posvećen promoviranju dijaloga i tolerancije putem umjetnosti”.
Počele rane prijave za akreditacije Sarajevo Film Festivala
25. Sarajevo Film Festival održat će se od 16. do 23. augusta 2019. I ove godine festivalski dani će biti jedinstvena prilika za predstavljanje filmova, ostvarivanje i učvršćivanje kontakata, ali i za nezaboravno druženje sa brojnim filmskim profesionalcima i publikom.
Sarajevo Film Festival pobjedničke kratke filmove kvalificira za prijavu za nagradu Oscar®
Američka filmska akademija imenovala je Sarajevo Film Festival festivalom koji svoje pobjedničke filmove u kategorijama kratkog filma kvalificira za prijavu za nagradu Oscar® Američke akademije filmskih umjetnosti i znanosti.
Pet kratkih filmova snimljenih u Sarajevu premijeru će imati u Cannesu
Pet kratkih filmova nastalih u Sarajevu u produkciji Sarajevo Film Festivala (Obala Art Centra), otvaraju ovogodišnj program Cannes Directors’ Fortnight 2019 (Quinzaine des réalisateurs). Filmovi će biti prikazani u srijedu, 15. maja u Theatre Croisette i u nedjelju, 19. maja u Cinéma Alexandre III.
EFA Nagrada mlade publike filmu FIGHT GIRL
Sarajevo Film Festival i kino Meeting Point kao predstavnici Bosne i Hercegovine, zajedno sa filmskim institucijama iz 34 zemlje i 55 gradova, sudjelovali su u izboru dobitnika Nagrade mlade publike Evropske filmske akademije (EFA Young Audience Award 2019).
I mladi Sarajeva sudjeluju u izboru za dobitnika EFA Nagrade mlade publike
Sarajevo Film Festival i kino Meeting Point kao predstavnici Bosne i Hercegovine, zajedno sa filmskim institucijama iz 34 zemlje i 55 gradova, u nedjelju, 5. maja sudjeluju u izboru ovogodišnjeg dobitnika Nagrade mlade publike Evropske filmske akademije (EFA Young Audience Award 2019).
Konkurs za prijave na Talents Sarajevo 2019.
Konkurs za učešće mladih filmskih profesionalaca iz Jugoistočne Evrope i Južnog Kavkaza u programu Talents Sarajevo, koji će se održati u okviru 25. Sarajevo Film Festivala, je otvoren.

Prijavi se ovdje
U Sarajevu počinje snimanje pet kratkih filmova koji će otvoriti Cannes Directors’ Fortnight 2019
Filmove producira Sarajevo Film Festival (Obala Art Centar), a pet autora iz svijeta i pet autora iz regije zajedno će raditi na pet kratkih 10-minutnih filmova. Omnibus kratkih filmova nastao u Sarajevu otvorit će ovogodišnji program Cannes Directors' Fortnight (Quinzaine des réalisateurs) u Cannesu.