Navigacija
Dodjela Počasnog Srca Sarajeva Isabelle Huppert u Narodnom pozorištu
Večeras je u sarajevskom Narodnom pozorištu dodijeljeno Počasno Srce Sarajeva 25. Sarajevo Film Festivala legendarnoj francuskoj glumici Isabelle Huppert.
Masterclass s Alejandrom Gonzálezom Iñárrituom
Meksički reditelj, producent i scenarista Alejandro G. Iñárritu danas je održao svoj Masterclass u prepunoj dvorani Narodnog pozorišta u Sarajevu.
Razgovor s Brigitte Lacombe
Razgovor povodom jučer otvorene izložbe "Cinema | Portraits Brigitte Lacombe; Fotografije 1975-2017" bit će održan danas u 17:30 u Umjetničkoj galeriji Bosne i Hercegovine.
U fokusu: BOG POSTOJI I ZOVE SE PETRUNIJA
Na rasporedu programa "U fokusu" publika je danas mogla pogledati film BOG POSTOJI I ZOVE SE PETRUNIJA. Projekcija je upriličena u Narodnom pozorištu, s početkom u 16:00, a razgovoru poslije prisustvovala je ekipa filma.
TUGA I SLAVA Pedra Almodóvara u prepunom Ljetnom kinu Raiffeisen
Novi film Pedra Almodóvara, TUGA I SLAVA, večeras u 20:30 prikazan je u prepunom Ljetnom kinu Raiffeisen, u sklopu programa Open Air.
Gala projekcija filma MUTAVAC
Večeras u 22:00 u Narodnom pozorištu u okviru programa Takmičarski program – igrani film van konkurencije održana je Gala projekcija filma MUTAVAC. Film turskog reditelja Murata Paya ovim prikazivanjem obilježio je svoju svjetsku premijeru.
A ONDA SMO PLESALI u Narodnom pozorištu
Regionalnom premijerom filma A ONDA SMO PLESALI večeras u Narodnom pozorištu u 19:40 nastavio se Takmičarski program – igrani film ovogodišnjeg Sarajevo Film Festivala. Film je svjetsku premijeru imao u programu Quinzaine des Réalisateurs na ovogodišnjem Filmskom festivalu u Cannesu.
Najava suradnje Sarajevo Film Festivala s Rab Film Festivalom
Danas u 18:30, u Competition Loungeu na Festivalskom trgu, najavljena je buduća suradnja Sarajevo Film Festivala s Rab Film Festivalom (RAFF).
MALI JOE prikazan u sklopu programa U fokusu
Na rasporedu programa "U fokusu" festivalska publika danas je mogla pogledati film MALI JOE. Projekcija je upriličena u Narodnom pozorištu, s početkom u 16:00.
Film PRIPADANJE otvorio program U fokusu
U okviru programa „U fokusu“ danas je prikazan film PRIPADANJE. Projekcija filma je upriličena u Narodnom pozorištu, s početkom u 13:45.