Navigacija
CineLink Drama 2019
Sarajevo Film Festival i CineLink Dani filmske industrije objavljuju da je zatvoren poziv za prijave projekata za učešće u CineLink Drama programu 2019. Selekcija će biti objavljena krajem marta.
Zvjezdani trenuci
Golden Card
Ruben Östlund predsjednik žirija 25. Sarajevo Film Festivala
Jedan od najcjenjenijih filmskih autora današnjice, švedski režiser i dobitnik Zlatne palme Ruben Östlund predsjedavat će žirijem Takmičarskog programa - igrani film 25. Sarajevo Film Festivala.
Pet kratkih filmova snimljenih u Sarajevu premijeru će imati u Cannesu
Pet kratkih filmova nastalih u Sarajevu u produkciji Sarajevo Film Festivala (Obala Art Centra), otvaraju ovogodišnj program Cannes Directors’ Fortnight 2019 (Quinzaine des réalisateurs). Filmovi će biti prikazani u srijedu, 15. maja u Theatre Croisette i u nedjelju, 19. maja u Cinéma Alexandre III.
EFA Nagrada mlade publike filmu FIGHT GIRL
Sarajevo Film Festival i kino Meeting Point kao predstavnici Bosne i Hercegovine, zajedno sa filmskim institucijama iz 34 zemlje i 55 gradova, sudjelovali su u izboru dobitnika Nagrade mlade publike Evropske filmske akademije (EFA Young Audience Award 2019).
I mladi Sarajeva sudjeluju u izboru za dobitnika EFA Nagrade mlade publike
Sarajevo Film Festival i kino Meeting Point kao predstavnici Bosne i Hercegovine, zajedno sa filmskim institucijama iz 34 zemlje i 55 gradova, u nedjelju, 5. maja sudjeluju u izboru ovogodišnjeg dobitnika Nagrade mlade publike Evropske filmske akademije (EFA Young Audience Award 2019).
Konkurs za prijave na Talents Sarajevo 2019.
Konkurs za učešće mladih filmskih profesionalaca iz Jugoistočne Evrope i Južnog Kavkaza u programu Talents Sarajevo, koji će se održati u okviru 25. Sarajevo Film Festivala, je otvoren.

Prijavi se ovdje
U Sarajevu počinje snimanje pet kratkih filmova koji će otvoriti Cannes Directors’ Fortnight 2019
Filmove producira Sarajevo Film Festival (Obala Art Centar), a pet autora iz svijeta i pet autora iz regije zajedno će raditi na pet kratkih 10-minutnih filmova. Omnibus kratkih filmova nastao u Sarajevu otvorit će ovogodišnji program Cannes Directors' Fortnight (Quinzaine des réalisateurs) u Cannesu.
"Dobar dan za posao" u Takmičarskom programu Festivala mediteranskog filma u Montpellieru
Film DOBAR DAN ZA POSAO, nastao u produkciji Obala Art Centra iz Sarajeva, nakon što je pozvan u službenu selekciju Busan International Film Festivala u Južnoj Koreji, putuje u Montpellier u Francusku. Film će biti prikazan u Takmičarskom programu 40. CINEMED-a, festivala mediteranskog filma, koji se ove godine održava od 19. do 27. oktobra, a DOBAR DAN ZA POSAO će biti prikazan 21. i 24. oktobra.
Finalni izvještaj 24. Sarajevo Film Festivala
Sarajevo Film Festival je međunarodni filmski festival sa posebnim fokusom na regiju jugoistočne Evrope.
Srđan Dunđerović autor Naj fotke 24. Sarajevo Film Festivala
Nagrada publike 24. Sarajevo Film Festivala
Nakon svečane ceremonije dodjele nagrada 24. Sarajevo Film Festivala, održane u Narodnom pozorištu, predstavljeni su i glasovi publike.