Navigacija
Dodatna projekcija filma “Trougao tuge” Rubena Östlunda
Dodatna projekcija filma Rubena Östlunda “Trougao tuga” zbog velikog zanimanja publike bit će održana u četvrtak, 18. augusta u 21.00 sat u kinu Summer Screen. Ulaznice su u prodaji.
Dodatna projekcija filma “Praznik rada” Pjera Žalice
Zbog velikog interesa publike, organizovana je dodatna projekcija filma Pjera Žalice “Praznik rada”, u petak, 19. augusta u 23.15 sati u MMC Kinu - Ilidža. Ulaznice su u prodaji.
Izložba “Tragovi jednog vremena – Filmski plakat 1945-1970” postavljena u knjižari Buybook
Filmski plakati iz fundusa i arhive Filmskog centra Srbije predstavljeni su na izložbi “Tragovi jednog vremena – Filmski plakat 1945-1970” u knjižari Buybook, u Radićevoj ulici.
Specijalna projekcija filma BRAĆA
Specijalna projekcija filma BRAĆA francuske rediteljice Isild Le Besco bit će održana večeras u 21:30 sati u Narodnom pozorištu Sarajevo.
Regionalna premijera filma KLONDIKE
Regionalnom premijorm film KLONDIKE ukrajinske rediteljice Maryna Er Gorbach večeras u 19:00 satu u Narodnom pozoritšu Sarajevo bit će nastavljen Takmičarski program – igrani film 28. Sarajevo Film Festivala.
U Radićevoj ulici u Sarajevu postavljena svjetlosna instalacija studenata Akademije likovnih umjetnosti Sarajevo
Svjetlosna instalacija studenata Akademije likovnih umjetnosti u Sarajevu postavljena je sinoć u Radićevoj ulici, u okviru programa Festival u Centru.
Jesse Eisenberg: Sarajevo mi je najdraži grad na svijetu
Američkom glumcu, reditelju, dramskom piscu i autoru Jesseju Eisenbergu, nominovanom za Oscara®, uručeno je Počasno Srce Sarajeva 28. Sarajevo Film Festivala.
Jesse Eisenberg gost programa “Grand Kafa sa…”
U utorak, 16. augusta u 12.15 sati na Festivalskom trgu
Jesse Eisenberg na 28. Sarajevo Film Festivalu
Američki glumac, reditelj, dramski pisac i autor Jesse Eisenberg, nominovan za Oscara®, počasni gost 28. Sarajevo Film Festivala prošetao je Crvenim tepihom ispred Narodnog pozorišta.
Jesse Eisenberg danas na Crvenom tepihu
Američki glumac, reditelj, dramski pisac i autor Jesse Eisenberg, nominovan za Oscara®, počasni gost 28. Sarajevo Film Festivala bit će danas na Crvenom tepihu spred Narodnog pozorišta u 18.15 sati.