Navigacija
Počasno Srce Sarajeva i program “Tribute to” posvećen Michelu Francu
Kao priznanje za njegov izvanredan doprinos filmskoj umjetnosti, kao i za podršku Sarajevo Film Festivalu, nagrada Počasno Srce Sarajeva bit će uručena jednom od najistaknutijih i najodlučnijih nezavisnih filmskih stvaralaca Meksika. Francu će se također odati priznanje retrospektivom njegovih djela u festivalskom programu „Tribute to“ (Posvećeno).
Golden Card paketi po 26 posto nižoj cijeni za 26. Sarajevo Film Festival!
Uoči početka 26. Sarajevo Film Festivala, Golden Card paketi po 26 posto nižim cijenama: Premium Double, Premium Single, Classic Single i Classic Double.
Otvorene prijave za volontere 26. Sarajevo Film Festivala
Volontiranje na Sarajevo Film Festivalu je prilika koja, uz pristup određenom broju projekcija, omugućava i sticanje praktičnog iskustva organizacije događaja u profesionalnom i prijateljskom okruženju.
Poster 26. Sarajevo Film Festivala
Dobrodošli na 26. Sarajevo Film Festival od 14. do 21. augusta 2020.!
Otvoren poziv za Western Balkans Youth Team - Sarajevo Film Festival u očima mladih
Posebna projektna aktivnost pod nazivom In Youth Eyes: WESTERN BALKANS YOUTH TEAM okupit će mlade sa Zapadnog Balkana kako bi prisustvovali Sarajevo Film Festivalu i ispričali priču o interkulturalnom dijalogu, saradnji mladih, raznolikosti i izgradnji mira
U Sarajevu najmodernije Cineplexx dvorane s najsuvremenijom tehnologijom
Povodom najave otvaranja multipleksa Cineplexx u Sarajevu sa osam kino dvorana opremljenih najsavremenijom tehnologijom, u novim prostorima Cineplexxa upriličeno je druženje Uprave Cineplexxa, njihovih partnera, medija, predstavnika vlasti, koji su zajednički obišli lokaciju novoizgrađenog objekta.
We Are One: A Global Film Festival Virtual Roundtable
Robert de Niro, Jane Rosenthal, Robert Kyncl, Cameron Bailey, Joana Vicente, Smriti Kiran, Jovan Marjanović, Takeo Hisamatsu u razgovoru o festivalima i We Are One festivalu
Sarajevo Film Festival najbolji u programu Kreativne Evrope
Sarajevo Film Festival je sedmu godinu zaredom dobio podršku programa Kreativna Evropa putem poziva “Podrška filmskim festivalima”.
Sarajevo Film Festival dio Globalnog Filmskog Festivala We Are One
Na desetodnevnom digitalnom filmskom festivalu, u produkciji i organizaciji globalne medijske kompanije Tribeca Enterprises, biće prikazani filmovi po izboru dvadeset filmskih festivala, među kojima su i međunarodni filmski festivali u Berlinu, Cannesu i Veneciji, kao i mnogi drugi, a sa ciljem da se gledaocima omogući pristup filmskom stvaralaštvu iz svih dijelova svijeta
Dobitnik EFA Nagrade mlade publike je film “Moj brat ganja dinosauruse”
Dobitnik ovogodišnje Nagrade mlade publike Evropske filmske akademije (EFA Young Audience Award) je film MOJ BRAT GANJA DINOSAURUSE Stefana Cipanija.