Navigacija
Komedija Danisa Tanovića “Deset u pola” otvorila Bosfor filmski festival u Istanbulu
Nova komedija bh. reditelja Danisa Tanovića “Deset u pola”, čijom je svjetskom premijerom otvoren 27. Sarajevo Film Festival, u subotu navečer otvorio je Bosfor filmski festival (Bosphorus Film Festival) u Istanbulu.
Prijavite se na radionicu filmske kritike u Zagrebu
Mreža festivala Jadranske regije (Sarajevo Film Festival, Filmski festival Herceg Novi, Zagreb Film Festival i Festival autorskog filma Beograd) poziva zainteresirane filmoljupce starije od 54 godine na radionicu filmske kritike u sklopu ovogodišnjeg Zagreb Film Festivala
Autorica Naj fotke 27. Sarajevo Film Festivala je Ajla Gežo
Fotografija na kojoj je Ajlin sin Adi, na Festivalskom trgu ispred Narodnog pozorišta, nastala je kao uspomena na Adijev drugi po redu Sarajevo Film Festival.
Izbor filmova sa 27. Sarajevo Film Festivala u Jajcu, ulaz besplatan
Od danas (25. augusta) do 28. augusta u Jajcu će biti prikazan izbor filmova s ovogodišneg, 27. Sarajevo Film Festivala. U četiri dana održavanja, bit će upriličene po dvije projekcije dnevno – svakog dana u 17.30 sati i u 21 sat. Ulaz na sve projekcije je besplatan.
27. Sarajevo Film Festival: Hvala!
Direkcija 27. Sarajevo Film Festivala zahvaljuje svima na uspješnoj realizaciji ovogodišnjeg izdanja.
Najbolji film TeenArena programa je KLUB RUŽNE DJECE, a Dječijeg programa ROCCA – DJEVOJČICA KOJA ĆE SPASITI SVIJET
Tako je odlučio žiri TeenArena programa, čiji su članovi bili ljubitelji filmova u dobi od 13 do 18 godina i žiri Dječijeg programa u kojem su bili filmoljupci od 10 do 13 godina.
U sklopu Dana ljudskih prava besplatno pogledajte film COLECTIV Alexandera Nanaua
Publika Sarajevo Film Festivala će 20. augusta na online platformi ondemand.kinomeetingpoint.ba moći besplatno pogledati film COLECTIV rumunjskog reditelja Alexandera Nanaua, koji je na ovogodišnjim nagradama Oscar® bio nominiran čak u dvije kategorije, za Najbolji dokumentarni film i Najbolji međunarodni film.
Projekcije u ljetnim kinima i danas na otvorenom
Projekcije u svim ljetnim kinima ostaju nepromijenjene - zbog nižih temperatura, iz organizacije Festivala pozivaju publiku da se toplije obuku, uz molbu da na lokaciji budu na vrijeme, da bi projekcije mogle početi bez kašnjenja.
Dodatna projekcija filma DESET U POLA na Ilidži u 18 sati
Zbog velikog zanimanja publike za film DESET U POLA reditelja Danisa Tanovića, u MMC – Kinu Ilidža uz projekciju u 21.30 sati, organizirana je i dodatna projekcija - danas u 18 sati u MMC – Kinu Ilidža.
Green Festival – ekološka inicijativa Sarajevo Film Festivala
Sarajevo Film Festival u okviru ekološke inicijative Green Festival uvodi ekološke mjere koje imaju za cilj smanjenje negativnog uticaja na životnu sredinu i podizanje svijesti o značaju ekološki odgovornog ponašanja.