Navigacija
56 učesnika izabrano za Talents Sarajevo 2021
U programu Talents Sarajevo, 27. Sarajevo Film Festival dočekuje 56 mladih i perspektivnih reditelja, producenata, scenarista, glumaca, snimatelja, montažera i filmskih kritičara iz zemalja Jugoistočne Evrope i Južnog Kavkaza.
Prijave za press akreditacije 27. Sarajevo Film Festivala su otvorene!
Prijavi se ovdje
Glumac Dino Bajrović voditelj ceremonije otvaranja 27. Sarajevo Film Festivala
27. Sarajevo Film Festival bit će otvoren u petak, 13. augusta, ceremonijom u Narodnom pozorištu Sarajevo. Čast da vodi svečanost otvaranja ovogodišnjeg izdanja Sarajevo Film Festivala dodijeljena je mladom bosanskohercegovačkom glumcu Dini Bajroviću.
Predstavljen novi Glavni sponzor Festivala: UniCredit Bank
U susret 27. Sarajevo Film Festivalu, koji će biti održan od 13. do 20. augusta, u kinu Meeting Point u Sarajevu je održana konferencija za novinare, na kojoj su objavljeni članovi žirija Takmičarskog programa – igrani film te predstavljen novi Glavni sponzor Festivala: UniCredit Bank.
Žiri Takmičarskog programa – igrani film 27. Sarajevo Film Festivala
Glumica Jasna Đuričić (predsjednica žirija), reditelj i scenarist Mike Cahill, rediteljica i scenaristica Lili Horvát, umjetnička direktorica Viennalea - Međunarodnog filmskog festivala u Beču Eva Sangiorgi te izvršni direktor u AFC – Austrian Film Commision Martin Schweighofer, članovi su žirija Takmičarskog programa – igrani film 27. Sarajevo Film Festivala.
Otvorene prijave za volontere 27. Sarajevo Film Festivala
Od danas su otvorene prijave za volontiranje na 27. Sarajevo Film Festivalu.
Prijavite se na nagradni konkurs “Velika scena” i osvojite vrijedne nagrade
Altermedia d.o.o. u ime Atlantic grupe upućuje javni poziv za učešće u nagradnom konkursu „Velika scena“ s ciljem da se inspiriše kreiranje i konzumacija kulture u regiji.
Završen Ponta Lopud festival, posađena prva lopudska palma
Suosnivač Ponta Lopud festivala Mirsad Purivatra kaže da je više nego zadovoljan prvim izdanjem festivala. ”Ovo je zapravo i više nego što smo očekivali, a i Pawel Pawlikowski i svi koji su došli na festival tvrde da smo napravili jedno novo mjesto susreta, što je uostalom i bila osnovna ideja kada smo festival pokretali”
Nova nagrada Mreže festivala Jadranske regije: Publika regije zajedno bira najbolji film
Nagrada publike, “Adriatic Audience Award”, bit će dodijeljena najboljem filmu u novčanom iznosu od 5000 eura, i to za kinodistribuciju filma na teritoriji bivše Jugoslavije.
Svečano otvoren multipleks Cineplexx Sarajevo
Druženjem i premijernom projekcijom filma “Paklene ulice 9“ svečano je otvoren multipleks Cineplexx Sarajevo.