Navigacija
CineSchool – digitalna platforma za filmsku nastavu
Kako bi kreativno nadopunili nastavni plan i program osnovnih škola iz oblasti filmske umjetnosti, Obala Art Centar je pokrenula projekt CineSchool na http://www.cineschool.net/
U Sarajevu počelo snimanje novog filma Danisa Tanovića
Danis Tanović, u okviru projekta Sarajevo grad filma za globalne ekrane, danas je u Sarajevu počeo snimanje svog novog filma, pod nazivom “Deset u pola”.
Više od 5000 ljudi gledalo program “Suočavanje s prošlošću” Sarajevo Film Festivala, program traje još danas
EFA Nagrada mlade publike filmu “The Crossing”
Partneri u Bosni i Hercegovini Evropskoj filmskoj akademiji su petu godinu za redom Sarajevo Film Festival i kino Meeting Point.
Posebno izdanje programa “Suočavanje s prošlošću”: U programu i paneli o dramskim serijama i ulozi umjetnika
Uz filmove i razgovore s autorima filmova, bit će održane i dvije panel diskusije: u utorak, 27. aprila i srijedu, 28. aprila, koje će se uživo od 18 do 19.30 sati moći pratiti putem Facebook stranice Sarajevo Film Festivala.
I mladi iz Sarajeva od danas gledaju filmove za izbor dobitnika EFA Nagrade mlade publike
Mladi ljubitelji filma iz 38 zemalja Evrope među kojima i Bosne i Hercegovine, i ove će godine izabrati dobitnika Nagrade mlade publike Evropske filmske akademije (EFA Young Audience Award).
Sarajevo Film Festival predstavlja program: Suočavanje s prošlošću
Besplatno online na Ondemand.kinomeetingpoint.ba i u kinu Meeting Point od 24. do 30. aprila
Program “Suočavanje s prošlošću” Sarajevo Film Festivala besplatno online u cijeloj regiji i u kinu Meeting Point u Sarajevu
Sarajevo Film Festival predstavlja program “Suočavanje s prošlošću” u posebnom izdanju - online – publici u cijeloj regiji, kao i u kinu Meeting Point u Sarajevu
Proljetno izdanje Sarajevo Film Festivala traje još danas: Hvala što ste bili s nama!
Danas je na Ondemand.kinomeetingpoint.ba posljednji dan online izdanja regionalnog filmskog festivala, koji je udružio Sarajevo Film Festival (BiH), Zagreb Film Festival (Hrvatska), Festival autorskog filma (Srbija) i Filmski festival Herceg Novi (Crna Gora).
Sutra počinje Proljetno izdanje Sarajevo Film Festivala: Dobrodošli!
Zajedno donosimo posebno, novo iskustvo regionalnog filmskog festivala!