Navigacija
U KSC Skenderija prikazan SINK OR SWIM
Film iz programa Open Air, SINK OR SWIM Gillesa Lellouchea, prikazan je večeras u KSC Skenderija.
RUBEN BRANDT, KOLEKCIONAR zatvorio ovogodišnje izdanje programa U fokusu
Animirani mađarski film reditelja Milorada Krstića prikazan je danas u 16:00 u Narodnom pozorištu. Ovom projekcijom završeno je ovogodišnje izdanje programa U fokusu.
Dobitnici Docu Rough Cut Boutique nagrada za 2018.
Večeras su proglašeni pobjednici Docu Rough Cut nagrada na 24. Sarajevo Film Festivalu.
Film ANĐEO prikazan u programu Open Air
Živopisna i nepredvidljiva kriminalistička drama ANĐEO argentinskog redatelja Luisa Ortege prikazana je u KSC Skenderiji večeras u 20:30 sati.
Takmičarski program 24. SFF-a zatvoren regionalnom premijerom filma ÁGA
Takmičarski program ovogodišnjeg Sarajevo Film Festivala večeras je zaključen regionalnom premijerom filma ÁGA, bugarskog režisera Milka Lazarova. Projekcija je održana u Narodnom Pozorištu u 22:00.
Održana premijera filma HORIZONT
Na zadnji dan Takmičarskog programa 24. Sarajevo Film Festivala publika je mogla pogledati regionalnu premijeru filma HORIZONT, gruzijske redateljice Tinatin Kajrishvili. Projekcija je održana u 19:30 u Narodnom pozorištu.
U fokusu prikazan film KRIJUMČAREĆI HENDRIXA
Danas u 16:00 u Narodnom pozorištu u sklopu programa U Fokusu prikazan je film grčkog redatelja i scenariste Mariosa Piperidesa, KRIJUMČAREĆI HENDRIXA.
I Sarajevo Film Festival potpisnik povelje 5050X2020
Sarajevo Film Festival potpisuje povelju 5050X2020 za ravnopravnost spolova na filmskim festivalima kao svoj doprinos uspostavi jednakopravnosti žena u filmskoj industriji.
DOGMAN Mattea Garronea u Ljetnom kinu Raiffeisen
Nakon GOMORRE, Matteo Garrone na Sarajevo Film Festival se vratio sa novim hitom – filmom DOGMAN koji je večeras prikazan u Ljetnom kinu Raiffeisen, u programu Open Air. Publiku su pozdravili glavni glumci Marcello Fonte, dobitnik Zlatne palme za najboljeg glumca na filmskom festivalu u Cannesu za ulogu u ovom filmu i Edoardo Pesce.
Svjetska premijera filma KRADLJIVCI GOLUBOVA
Večeras je publika 24. Sarajevo Film Festivala u Takmičarskom programu imala priliku pogledati i svjetsku premijeru turskog filma KRADLJIVCI GOLUBOVA, reditelja Osmana Naila Doğana.