Navigacija
Budi dio žirija Dječijeg programa Sarajevo Film Festivala!
Ako voliš gledati filmove i ako nisi mlađi/a od 10 a stariji/a 13 godina, imaš priliku postati član/ica žirija Dječijeg programa Sarajevo Film Festivala!
Budi dio žirija TeenArena programa Sarajevo Film Festivala!
Imaš 13 do 18 godina? Voliš gledati filmove? Postani član/ica žirija TeenArena Programa na 27. Sarajevo Film Festivalu!
Žiri za Evropski kratki film i selekcija Evropski kratki 27. Sarajevo Film Festivala
Snimateljica i montažerka Taina Galis, reditelj Teymur Hajiyev te reditelj i scenarist Tin Žanić članovi su žirija za Evropski kratki film 27. Sarajevo Film Festivala. Filmovi iz ove sekcije takmiče se, zajedno s filmovima iz Takmičarskog programa - kratki film, za nominaciju za kandidaturu za nagradu Evropske filmske akademije (EFA), kao i za razmatranje za nominaciju za nagradu Oscar® Američke akademije filmskih umjetnosti i znanosti.
56 učesnika izabrano za Talents Sarajevo 2021
U programu Talents Sarajevo, 27. Sarajevo Film Festival dočekuje 56 mladih i perspektivnih reditelja, producenata, scenarista, glumaca, snimatelja, montažera i filmskih kritičara iz zemalja Jugoistočne Evrope i Južnog Kavkaza.
Prijave za press akreditacije 27. Sarajevo Film Festivala su otvorene!
Prijavi se ovdje
Predstavljamo filmove programa U fokusu 27. Sarajevo Film Festivala
Program U fokusu 27. Sarajevo Film Festivala donosi najbolja ostvarenja regionalne kinematografije iz protekle i ove godine. U pitanju je selekcija snažnih ostvarenja kako već etabliranih umjetnika, tako i debitanata koji su ostvarili uspjeh na prestižnim filmskim festivalima širom svijeta ili na domaćem tržištu.
Film ŽENE PLAČU zatvorio selekciju Takmičarskog programa – igrani film 27. Sarajevo Film Festivala
U Takmičarski program - igrani film 27. Sarajevo Film Festivala u konkurenciju za nagrade uvršten je još jedan film: bugarski film “Žene plaču” Vesele Kazakove i Mine Mileve, čime selekcija ovog programa broji ukupno 10 igranih filmova.
Glumac Dino Bajrović voditelj ceremonije otvaranja 27. Sarajevo Film Festivala
27. Sarajevo Film Festival bit će otvoren u petak, 13. augusta, ceremonijom u Narodnom pozorištu Sarajevo. Čast da vodi svečanost otvaranja ovogodišnjeg izdanja Sarajevo Film Festivala dodijeljena je mladom bosanskohercegovačkom glumcu Dini Bajroviću.
27. Sarajevo Film Festival: U konkurenciji za nagrade Srce Sarajeva 48 filmova
Za nagrade Srce Sarajeva u Takmičarskim programima 27. Sarajevo Film Festivala ukupno će se takmičiti 48 filmova. U četiri takmičarske selekcije – igranog, dokumentarnog, kratkog i studentskog filma – 18 filmova će zabilježiti svjetsku, 3 međunarodnu, 1 europsku, 25 filmova regionalnu i 1 bosanskohercegovačku premijeru.
Predstavljen novi Glavni sponzor Festivala: UniCredit Bank
U susret 27. Sarajevo Film Festivalu, koji će biti održan od 13. do 20. augusta, u kinu Meeting Point u Sarajevu je održana konferencija za novinare, na kojoj su objavljeni članovi žirija Takmičarskog programa – igrani film te predstavljen novi Glavni sponzor Festivala: UniCredit Bank.