Navigacija
Žiri Takmičarskog programa - igrani film 30. Sarajevo Film Festivala
Žiri Takmičarskog programa - igrani film 30. Sarajevo Film Festivala čine reditelj i scenarist Paul Schrader (predsjednik), glumac Sebastian Cavazza, rediteljica, scenaristica i montažerka Una Gunjak, reditelj i scenarist Juho Kuosmanen te glumica i producentica Noomi Rapace.
Maja Izetbegović voditeljica ceremonije otvaranja 30. Sarajevo Film Festivala
30. Sarajevo Film Festival bit će otvoren u petak, 16. augusta svečanom ceremonijom u Narodnom pozorištu Sarajevo i nizom događaja koji će joj prethoditi.
Svjetska premijera filma „Nakon ljeta“ Danisa Tanovića otvara 30. Sarajevo Film Festival
Svjetskom premijerom novog filma bh. reditelja Danisa Tanovića „Nakon ljeta“ bit će otvoren 30. Sarajevo Film Festival.
Poziv mladima: Snimi kratki video za „Films for Future / Filmovi za budućnost", dođi na 30. Sarajevo Film Festival i osvoji vrijedne nagrade
Do 30. jula otvoren je poziv za mlade iz Bosne i Hercegovine da snime kratki video i prijave ga za projekt pod nazivom „Films for Future/Filmovi za budućnost“.
Akreditacije za 30. Sarajevo Film Festival
Uživajte u festivalskoj atmosferi uz pravu akreditaciju za Vas
Za nagrade Srce Sarajeva za TV serije po odluci struke nominovano osam serija iz protekle sezone
Za nagrade Srce Sarajeva za TV serije 30. Sarajevo Film Festivala strukovni žiri sastavljen od više od 500 filmskih profesionalaca iz regije, ove je godine nominovao osam serija u 14 kategorija.
Završeno prvo izdanje Slano Film Days
Filmski autori različitih kulturnih pozadina i generacija okupljeni kako bi podijelili različite pristupe u svom kreativnom impulsu - u zajedničkom cilju stvaranja filmske umjetnosti
Otvoren poziv za prijavu za „Sajam istinitih priča“ 30. Sarajevo Film Festivala
Otvoren je poziv za „Sajam istinitih priča“, koji se održava u sklopu programa „Suočavanje s prošlošću“ Sarajevo Film Festivala.
Svečano otvoren Slano Film Days
Prijateljstvo Mirsada Purivatre i Alfonsa Cuaróna seže još u 1995., godinu, kada je Cuarón došao u opkoljeno Sarajevo i donio svoj film „Mala Princeza“
Poziv za mlade: Snimi kratki video na temu klimatskih promjena i sudjeluj na 30. Sarajevo Film Festivalu
S ciljem podizanja svijesti o održivom razvoju i klimatskim izazovima za sve nas i buduće naraštaje, Sarajevo Film Festival u partnerstvu sa Sarajevom gradom filma UNESCO-a i Zelenim klubom kojeg čine poslanici/zastupnici parlamenata u Bosni i Hercegovini, uz podršku Razvojnog programa Ujedinjenih nacija u BiH (UNDP BiH), i ove godine pokreće takmičenje za mlade iz cijele zemlje pod nazivom „Films for Future/Filmovi za budućnost“.