Navigacija
Počasno Srce Sarajeva i program Posvećeno 25. Sarajevo Film Festivala Pawelu Pawlikowskom
Sarajevo Film Festival će za svoj 25. rođendan ugostiti reditelja Pawela Pawlikowskog, kome će odati priznanje za izuzetan doprinos filmskoj umjetnosti i prijateljstvo koje ga povezuje sa Sarajevom i Bosnom i Hercegovinom.
Film SIN bh. rediteljice Ines Tanović otvara 25. Sarajevo Film Festival
Akreditacije
Golden Card
BH Telecom i Sarajevo Film Festival ove godine zajedno žive festivalsku priču
U prvim godinama, kada je Sarajevo Film Festival bio ideja entuzijasta koji su vjerovali da mogu donijeti promjene na kinematografskoj sceni Bosne i Hercegovine, među onima koji su pružili podršku bio je i tadašnji JP PTT Bosne i Hercegovine, kao glavni sponzor Festivala.
Odabrani učesnici 13. izdanja programa Talents Sarajevo
Ovogodišnji program Talents Sarajevo će tokom 25. Sarajevo Film Festivala ugostiti 64 mladih i perspektivnih reditelja, producenata, scenarista, glumaca, snimatelja, montažera i filmskih kritičara iz Jugoistočne Evrope i Južnog Kavkaza.
Grad u znaku Srca Sarajeva
Ekipa Sarajevo Film Festivala i danas je radila na uljepšavanju grada u znaku prepoznatljivog znaka Festivala, Srca Sarajeva.
Ovogodišnji dobitnik Zlatnog medvjeda, Nadav Lapid, dolazi na Sarajevo Film Festival
Nadav Lapid, dobitnik nagrade Zlatni medvjed ovogodišnjeg Berlinalea, dolazi na 25. Sarajevo Film Festival, gdje će biti član žirija Takmičarskog programa - studentski film.
Nove lokacije Sarajevo Film Festivala – filmovi i u Općini Novo Sarajevo
Načelnik Općine Novo Sarajevo Nedžad Koldžo, direktor Sarajevo Film Festivala Mirsad Purivatra i v.d. direktorica JU Međunarodnog centra za djecu i omladinu „Novo Sarajevo” Zorica Miličević potpisali su danas Sporazum o realizaciji kulturnih aktivnosti u ovoj općini u sklopu 25. Sarajevo Film Festivala. Sporazum je potpisan u Dječijoj kući „Novo Sarajevo“.
Mastercard i Sarajevo Film Festival slave petu godinu partnerstva
Mastercard i Sarajevo Film Festival su najavili produžetak saradnje i ovo će biti peta godina za redom kako je Mastercard zlatni sponzor jednog od najznačajnijih evropskih filmskih festivala.
Žiri Takmičarskog programa – dokumentarni film 2019.
Emilie Bujès iz Švicarske, Orwa Nyrabia iz Sirije i Nenad Puhovski iz Hrvatske, članovi su žirija Takmičarskog programa – dokumentarni film 25. Sarajevo Film Festivala.
Produkcijski dizajner, oskarovac Eugenio Caballero otvara Talents Sarajevo
Produkcijski dizajner Eugenio Caballero, dobitnik nagrade Oscar® za rad na filmu Guillerma del Tora PANOV LABIRINT, otvorit će program Talents Sarajevo 25. Sarajevo Film Festivala.
Prijavi se za volontera i doživi Festival na poseban način!
Konkurs za prijavu za volontiranje je otvoren do 25. jula.
Grad je procvjetao
Ako ste primijetili cvijeće i život – to su novi vizuali za 25. Sarajevo Film Festival. Slavimo rođendan zajedno. Sarajevo ljubavi moja / Sarajevo mon amour. Pogledajte kako danas Sarajevo izgleda u našoj galeriji.