Navigacija
We Are One: A Global Film Festival Virtual Roundtable
Robert de Niro, Jane Rosenthal, Robert Kyncl, Cameron Bailey, Joana Vicente, Smriti Kiran, Jovan Marjanović, Takeo Hisamatsu u razgovoru o festivalima i We Are One festivalu
Sarajevo Film Festival najbolji u programu Kreativne Evrope
Sarajevo Film Festival je sedmu godinu zaredom dobio podršku programa Kreativna Evropa putem poziva “Podrška filmskim festivalima”.
Sarajevo Film Festival dio Globalnog Filmskog Festivala We Are One
Na desetodnevnom digitalnom filmskom festivalu, u produkciji i organizaciji globalne medijske kompanije Tribeca Enterprises, biće prikazani filmovi po izboru dvadeset filmskih festivala, među kojima su i međunarodni filmski festivali u Berlinu, Cannesu i Veneciji, kao i mnogi drugi, a sa ciljem da se gledaocima omogući pristup filmskom stvaralaštvu iz svih dijelova svijeta
Dobitnik EFA Nagrade mlade publike je film “Moj brat ganja dinosauruse”
Dobitnik ovogodišnje Nagrade mlade publike Evropske filmske akademije (EFA Young Audience Award) je film MOJ BRAT GANJA DINOSAURUSE Stefana Cipanija.
I mladi iz Sarajeva biraju dobitnika EFA Nagrade mlade publike
Mladi ljubitelji filma iz više od 30 zemalja Evrope, među kojima i Bosne i Hercegovine, i ove će godine izabrati dobitnika Nagrade mlade publike Evropske filmske akademije (EFA Young Audience Award). Izbor najboljeg filma ove će se godine održati u izmijenjenom formatu zbog pandemije korona virusa.
Cristi Puiu osvojio nagradu za najboljeg reditelja u programu Encounters za film MALMKROG na 70. Berlinaleu
Cristi Puiu, jedan od najznačajnijih filmskih autora današnjice, za film MALMKROG osvojio je nagradu za najboljeg reditelja u programu Encounters 70. Berlinalea.
Promocija Sarajeva grada filma UNESCO-a u Berlinu
Za vrijeme održavanja 70. međunarodnog filmskog festivala u Berlinu održan je prijem povodom dodjele statusa grada filma UNESCO-a Sarajevu. Prijemu su prisustvovali brojni gosti, uključujući predstavnike međunarodnih filmskih festivala, filmske radnike i autore iz regije i svijeta, kao i predstavnike gradova filma UNESCO-a Rima i Potsdama.
Premijera filma MALMKROG na 70. Berlinaleu
Na 70. Berlinaleu, u programu Encounters, novom programu međunarodnog filmskog festivala u Berlinu, održana je premijera novog filma jednog od najvećih autora današnjice, reditelja Cristija Puiua MALMKROG.
U Busan putuje crtež Elle Ninković, hvala svima! Pročitajte ko je sve crtao...
Na konkurs za crtež za spas planete Zemlje koji su raspisali Grad Sarajevo i Sarajevo Film Festival stiglo je 528 crteža na temu “Biiip! Biiip! Spasimo Zemlju!”
Prijavi svoj crtež za poster festivala djece i mladih u Busanu u Južnoj Koreji i osvoji putovanje na festival!
Grad Sarajevo i Sarajevo Film Festival u okviru projekta Sarajevo grad filma UNESCO-a pozivaju djecu Kantona Sarajevo da učestvuju u konkursu 15. Međunarodnog filmskog festivala djece i mladih u Busanu, Južna Koreja.