Navigacija
16 nominiranih serija za nagrade Srca Sarajeva za TV serije 27. Sarajevo Film Festivala
U želji da unaprijedi i potakne produkciju kvalitetnih audio-vizualnih sadržaja, Sarajevo Film Festival od ove je godine ustanovio novu kategoriju nagrada: Srca Sarajeva za TV serije.
Cineplexx Sarajevo se otvara 17. juna!
Cineplexx, vodeći kino prikazivač u regiji, s ponosom najavljuje otvorenje Cineplexxa Sarajevo 17. juna uz film “Paklene ulice 9”!
Nove nagrade Sarajevo Film Festivala: Srca Sarajeva za TV serije
Sarajevo Film Festival uspostavlja novu kategoriju nagrada: Srca Sarajeva za TV serije, sa željom da promovira najkvalitetnije regionalne televizijske serije i njihove autore, glumce i glumice, te da potakne njihov međunarodni plasman.
Danis Tanović: “’Deset u pola’ je priča o prijateljstvu”
Danas je u Sarajevu završeno snimanje filma “Deset u pola” reditelja Danisa Tanovića. Radnja filma odvija se u pandemijom pogođenom Sarajevu i prati dvojicu ćevabdžija, prijatelja i antipoda koji se sukobljavaju oko kvalitete ćevapa u njihovim radnjama, zapravo preispitujući životne odluke i prihvatajući neminovne promjene. Tim povodom na lokaciji snimanja zadnjeg dana, upriličen je susret novinara i ekipe filma.
PONTA LOPUD FESTIVAL: Promovira i slavi film, suvremenu umjetnost i gastronomiju
Prvi Ponta Lopud Festival na otoku Lopudu u Hrvatskoj, u suradnji sa Sarajevo Film Festivalom, uz seriju filmskih masterclassova oskarovca Pawela Pawlikowskog, donosi i filmske projekcije na otvorenom te posebna gourmet iskustva
Gradonačelnica Benjamina Karić i Kenan Magoda iz Turističke zajednice Kantona Sarajevo na setu snimanja filma Danisa Tanovića
Na setu snimanja filma “Deset u pola” Danisa Tanovića danas su bili i gradonačelnica Sarajeva Benjamina Karić te predsjedavajući povjerenstva Turističke zajednice Kantona Sarajevo Kenan Magoda, koji su ekipi poželjeli uspješan rad na filmu.
Otvoren konkurs za prijave na Talents Sarajevo 2021.
Petnaesto izdanje Talents Sarajevo održat će se u okviru 27. Sarajevo Film Festivala, a poziv za prijave je otvoren do 30. juna.

Prijavi se ovdje
CineSchool – digitalna platforma za filmsku nastavu
Kako bi kreativno nadopunili nastavni plan i program osnovnih škola iz oblasti filmske umjetnosti, Obala Art Centar je pokrenula projekt CineSchool na http://www.cineschool.net/
U Sarajevu počelo snimanje novog filma Danisa Tanovića
Danis Tanović, u okviru projekta Sarajevo grad filma za globalne ekrane, danas je u Sarajevu počeo snimanje svog novog filma, pod nazivom “Deset u pola”.
Više od 5000 ljudi gledalo program “Suočavanje s prošlošću” Sarajevo Film Festivala, program traje još danas