Navigacija
Cristi Puiu osvojio nagradu za najboljeg reditelja u programu Encounters za film MALMKROG na 70. Berlinaleu
Cristi Puiu, jedan od najznačajnijih filmskih autora današnjice, za film MALMKROG osvojio je nagradu za najboljeg reditelja u programu Encounters 70. Berlinalea.
Promocija Sarajeva grada filma UNESCO-a u Berlinu
Za vrijeme održavanja 70. međunarodnog filmskog festivala u Berlinu održan je prijem povodom dodjele statusa grada filma UNESCO-a Sarajevu. Prijemu su prisustvovali brojni gosti, uključujući predstavnike međunarodnih filmskih festivala, filmske radnike i autore iz regije i svijeta, kao i predstavnike gradova filma UNESCO-a Rima i Potsdama.
Premijera filma MALMKROG na 70. Berlinaleu
Na 70. Berlinaleu, u programu Encounters, novom programu međunarodnog filmskog festivala u Berlinu, održana je premijera novog filma jednog od najvećih autora današnjice, reditelja Cristija Puiua MALMKROG.
U Busan putuje crtež Elle Ninković, hvala svima! Pročitajte ko je sve crtao...
Na konkurs za crtež za spas planete Zemlje koji su raspisali Grad Sarajevo i Sarajevo Film Festival stiglo je 528 crteža na temu “Biiip! Biiip! Spasimo Zemlju!”
Prijavi svoj crtež za poster festivala djece i mladih u Busanu u Južnoj Koreji i osvoji putovanje na festival!
Grad Sarajevo i Sarajevo Film Festival u okviru projekta Sarajevo grad filma UNESCO-a pozivaju djecu Kantona Sarajevo da učestvuju u konkursu 15. Međunarodnog filmskog festivala djece i mladih u Busanu, Južna Koreja.
Hvala za nezaboravni 25. Sarajevo Film Festival, vidimo se 2020. godine!
Za 25. Sarajevo Film Festival vladao je ogroman interes mladih koji su svojim radom doprinjeli atmosferi i realizaciji ovogodišnjeg festivala.
Purivatra: Status grada filma UNESCO-a za Sarajevo je ogroman potencijal
Povodom Svjetskog dana gradova, koji se obilježava 31. oktobra u Parizu, objavljeno je da je Sarajevo dobilo status grada filma UNESCO-a. Status grada filma UNESCO-a dodjeljuje se gradovima koji imaju bogatu istoriju filma, prepoznatljive filmske festivale, značajne filmske lokacije i produkcijsku infrastrukturu, i posvećni su razvoju i promociji filmskog stvaralaštva.
Nagrada publike BH Telecom
Gledati svijet iz drugačije perspektive
U sklopu 25. Sarajevo Film Festivala organizovan je Mastercard panel razgovor Gledati svijet iz drugačije perspektive, čiji su učesnici bili Amra Bakšić Čamo, direktorica Cinelinka, Pjer Žalica, proslavljeni bh. režiser i dekan Akademije scenskih umjetnosti u Sarajevu i predstavnik mladih snaga sarajevske škole filma Irfan Avdić, prošlogodišnji osvajač nagrade za kratki studentski film.
Film LIJEPO DOBA prikazan u Ljetnom kinu Raiffeisen
Večeras u 20:30, festivalska publika je u sklopu programa Open Air mogla pogledati LIJEPO DOBA, film francuskog redatelja Nicolasa Bedosa.