Navigacija
Počasno Srce Sarajeva i program Posvećeno 25. Sarajevo Film Festivala Pawelu Pawlikowskom
Sarajevo Film Festival će za svoj 25. rođendan ugostiti reditelja Pawela Pawlikowskog, kome će odati priznanje za izuzetan doprinos filmskoj umjetnosti i prijateljstvo koje ga povezuje sa Sarajevom i Bosnom i Hercegovinom.
Novi crveni tepih za jubilarni, 25. Sarajevo Film Festival
Akreditacije
Golden Card
Žiri i program Bosanskohercegovačkog takmičarskog studentskog programa
Udruženje filmskih radnika Bosne i Hercegovine u suradnji sa Sarajevo Film Festivalom organizira BH. Film program od 17. do 22. augusta. U okviru programa bit će predstavljena i ovogodišnja selekcija studentskih filmova.
Program Sarajevo Film Festivala i ove godine u ljetnom kinu “Safet Zajko” Novi Grad
Na radost mnogobrojnih stanovnika novogradske Općine, ali i svih drugih ljubitelja filma, Sarajevo Film Festival i Općina Novi Grad Sarajevo i ove godine realizirat će zajednički projekat festivalskog programa.
Evropski kratki film 2019.
Uz filmove u programu Takmičarski kratki, filmovi iz programa Evropski kratki u Sarajevu će se, kao i prethodnih godina, natjecati za nominaciju za Evropsku filmsku nagradu, a od ove godine i za nominaciju za nagradu Oscar® Američke akademije filmskih umjetnosti i znanosti.
Odabrani učesnici radionice International Casting Directors Network
20.07.2019. - International Casting Directors Network i Sarajevo Film Festival objavili su konkurs za glumice i glumce iz Slovenije, Srbije, Hrvatske, Sjeverne Makedonije, Crne Gore, Kosova* i Bosne i Hercegovine. Trodnevna radionica bit će održana od 19. do 23.8.2019., u sklopu 25. Sarajevo Film Festivala.
Film SIN bh. rediteljice Ines Tanović otvara 25. Sarajevo Film Festival
Jubilarno, 25. izdanje Sarajevo Film Festivala svečano će otvoriti svjetska premijera filma SIN bosanskohercegovačke rediteljice Ines Tanović, koji će biti prikazan u Takmičarskom program – igrani film. Publika će ovaj film imati priliku gledati 16. augusta istovremeno u Narodnom pozorištu Sarajevo te u Ljetnom kinu Raiffeisen.
BH Telecom i Sarajevo Film Festival ove godine zajedno žive festivalsku priču
U prvim godinama, kada je Sarajevo Film Festival bio ideja entuzijasta koji su vjerovali da mogu donijeti promjene na kinematografskoj sceni Bosne i Hercegovine, među onima koji su pružili podršku bio je i tadašnji JP PTT Bosne i Hercegovine, kao glavni sponzor Festivala.
Odabrani učesnici 13. izdanja programa Talents Sarajevo
Ovogodišnji program Talents Sarajevo će tokom 25. Sarajevo Film Festivala ugostiti 64 mladih i perspektivnih reditelja, producenata, scenarista, glumaca, snimatelja, montažera i filmskih kritičara iz Jugoistočne Evrope i Južnog Kavkaza.
Grad u znaku Srca Sarajeva
Ekipa Sarajevo Film Festivala i danas je radila na uljepšavanju grada u znaku prepoznatljivog znaka Festivala, Srca Sarajeva.
Ovogodišnji dobitnik Zlatnog medvjeda, Nadav Lapid, dolazi na Sarajevo Film Festival
Nadav Lapid, dobitnik nagrade Zlatni medvjed ovogodišnjeg Berlinalea, dolazi na 25. Sarajevo Film Festival, gdje će biti član žirija Takmičarskog programa - studentski film.
Nove lokacije Sarajevo Film Festivala – filmovi i u Općini Novo Sarajevo
Načelnik Općine Novo Sarajevo Nedžad Koldžo, direktor Sarajevo Film Festivala Mirsad Purivatra i v.d. direktorica JU Međunarodnog centra za djecu i omladinu „Novo Sarajevo” Zorica Miličević potpisali su danas Sporazum o realizaciji kulturnih aktivnosti u ovoj općini u sklopu 25. Sarajevo Film Festivala. Sporazum je potpisan u Dječijoj kući „Novo Sarajevo“.