Navigacija
Snimanje novog filma Pjera Žalice u Sarajevu
U Sarajevu je završeno snimanje novog filma Pjera Žalice, radnog naziva “Koncentriši se, baba”.
Podrška UNESCO-a za studiju o uticaju Sarajevo Film Festivala na Bosnu i Hercegovinu
Sarajevo Film Festival dobio je podršku UNESCO-a za sprovođenje studije o kulturnom, ekonomskom i društvenom uticaju Festivala na Sarajevo i Bosnu i Hercegovinu.
Purivatra: Status grada filma UNESCO-a za Sarajevo je ogroman potencijal
Povodom Svjetskog dana gradova, koji se obilježava 31. oktobra u Parizu, objavljeno je da je Sarajevo dobilo status grada filma UNESCO-a. Status grada filma UNESCO-a dodjeljuje se gradovima koji imaju bogatu istoriju filma, prepoznatljive filmske festivale, značajne filmske lokacije i produkcijsku infrastrukturu, i posvećni su razvoju i promociji filmskog stvaralaštva.
Nagrada publike BH Telecom
Gledati svijet iz drugačije perspektive
U sklopu 25. Sarajevo Film Festivala organizovan je Mastercard panel razgovor Gledati svijet iz drugačije perspektive, čiji su učesnici bili Amra Bakšić Čamo, direktorica Cinelinka, Pjer Žalica, proslavljeni bh. režiser i dekan Akademije scenskih umjetnosti u Sarajevu i predstavnik mladih snaga sarajevske škole filma Irfan Avdić, prošlogodišnji osvajač nagrade za kratki studentski film.
Film LIJEPO DOBA prikazan u Ljetnom kinu Raiffeisen
Večeras u 20:30, festivalska publika je u sklopu programa Open Air mogla pogledati LIJEPO DOBA, film francuskog redatelja Nicolasa Bedosa.
U fokusu: IVANA GROZNA
Film redateljice Ivane Mladenović prikazan je danas u Narodnom pozorištu u 16:00.
Dodjela nagrada večeras u Narodnom pozorištu
Večeras u 20:00 u Narodnom pozorištu održat će se ceremonija dodjele nagrada jubilarnog 25. Sarajevo Film Festivala.
TO MORA BITI RAJ Elie Suleimana prikazan u programu Open Air
U Ljetnom kinu Raiffeisen, palestinski redatelj i glumac Elia Suleiman predstavio je publici svoj novi film TO MORA BITI RAJ. Film je premijerno prikazan u sklopu ovogodišnjeg takmičarskog programa Filmskog festivala u Cannesu, gdje je osvojio Specijalnu nagradu žirija.
U fokusu: TI IMAŠ NOĆ
Film Ivana Salatića prikazan je danas u Narodnom pozorištu u 16:00.