Navigacija
Finalni izvještaj 23. Sarajevo Film Festivala
23. izdanje Sarajevo Film Festivala unaprijeđeno je u nekoliko segmenata, što je stvorilo dodatnu vrijednost, kako za filmske profesionalce, tako i širu publiku.
Autorica Naj fotke 23. Sarajevo Film Festivala je alzira_lejla!
Korisnica profila na Instagramu alzira_lejla autorica je pobjedničke fotografije ovogodišnje nagradne igre “Naj fotka” koju su pripremili Sarajevo Film Festival i Raiffeisen banka. alzira_lejla je osvojila Action CamCorder – čestitamo!
Nagrada publike 23. Sarajevo Film Festivala
PARTNERSKE NAGRADE
Partnerske nagrade 23. Sarajevo Film Festivala
Dodijeljene nagrade Docu Rough Cut Boutique 2017
Večeras su dodijeljene Docu Rough Cut Boutique nagrade u okviru 23. Sarajevo Film Festivala.
Nastavlja se saradnja Sarajevo Film Festivala i Doha Film Instituta
Saradnja Sarajevo Film Festivala i Doha instituta za film (DFI) traje već pet godina, u vidu dvosmjernog partnerstva.
Dan ljudskih prava na 23. Sarajevo Film Festivalu
Devetu godinu zaredom Sarajevo Film Festival je, u saradnji s Vladom Švicarske i Saveznim ministarstvom vanjskih poslova te zemlje, bio domaćin Dana ljudskih prava.
Vraća se Sarajevo grad filma!
Danas je objavljen novi poziv za učešće u Sarajevo grad filma. Ovaj projekat nudi priliku mladim filmskim stvaraocima iz regije da surađuju na projektima kratkog filma, kao i njihovo financiranje, produkciju i prikazivanje.
GOOD DAY'S WORK će biti produciran u okviru SCF GS
Tokom prošlogodišnjeg filmskog festivala, festival i TRT TV Movies su pokrenuli produkcijsku shemu za cjelovečernji film nazvanu Sarajevo City of Film for Global Screen - SCF GS. Na 23. Sarajevo Film Festivalu je objavljeno koji film će biti produciran u okviru SCF GS. Radi se o filmu A GOOD DAY'S WORK slovenačkog redatelja Martina Turka.
Olsberg SPI će proučavati utjecaj Sarajevo Film Festivala
Kakav je kulturni, ekonomski i socijalni utjecaj Sarajevo Film Festivala? To će biti predmet analize buduće studije koju će provesti Olsberg SPI, vodeća međunarodna konzultantska firma na planu kreativnih industrija.