Navigacija
Hvala volonterima 27. Sarajevo Film Festivala!
Vidimo se sljedeće godine na 28. Sarajevo Film Festivalu, koji će biti održan 12. do 19. augusta 2022.
Hrvatska premijera komedije Danisa Tanovića “Deset u pola”: puno kino i ovacije publike
Dugotrajnim pljeskom, ovacijama publike i u fantastičnoj atmosferi punog Kina SC, komedija Danisa Tanovića “Deset u pola” zabilježila je premijeru u Hrvatskoj i time zatvorila ovogodišnji Zagreb Film Festival.
Posebno izdanje programa “Suočavanje s prošlošću” besplatno online u regiji i u kinu Meeting Point
Komedija Danisa Tanovića “Deset u pola” prikazana na festivalu u Dohi, slijedi projekcija na Zagreb Film Festivalu
Nova komedija bh. reditelja Danisa Tanovića “Deset u pola”, čijom je svjetskom premijerom otvoren 27. Sarajevo Film Festival, prikazana je prvu noć Ajyal Film Festivala u Dohi u Kataru
Komedija Danisa Tanovića “Deset u pola” otvorila Bosfor filmski festival u Istanbulu
Nova komedija bh. reditelja Danisa Tanovića “Deset u pola”, čijom je svjetskom premijerom otvoren 27. Sarajevo Film Festival, u subotu navečer otvorio je Bosfor filmski festival (Bosphorus Film Festival) u Istanbulu.
Prijavite se na radionicu filmske kritike u Zagrebu
Mreža festivala Jadranske regije (Sarajevo Film Festival, Filmski festival Herceg Novi, Zagreb Film Festival i Festival autorskog filma Beograd) poziva zainteresirane filmoljupce starije od 54 godine na radionicu filmske kritike u sklopu ovogodišnjeg Zagreb Film Festivala
Autorica Naj fotke 27. Sarajevo Film Festivala je Ajla Gežo
Fotografija na kojoj je Ajlin sin Adi, na Festivalskom trgu ispred Narodnog pozorišta, nastala je kao uspomena na Adijev drugi po redu Sarajevo Film Festival.
Izbor filmova sa 27. Sarajevo Film Festivala u Jajcu, ulaz besplatan
Od danas (25. augusta) do 28. augusta u Jajcu će biti prikazan izbor filmova s ovogodišneg, 27. Sarajevo Film Festivala. U četiri dana održavanja, bit će upriličene po dvije projekcije dnevno – svakog dana u 17.30 sati i u 21 sat. Ulaz na sve projekcije je besplatan.
27. Sarajevo Film Festival: Hvala!
Direkcija 27. Sarajevo Film Festivala zahvaljuje svima na uspješnoj realizaciji ovogodišnjeg izdanja.
Najbolji film TeenArena programa je KLUB RUŽNE DJECE, a Dječijeg programa ROCCA – DJEVOJČICA KOJA ĆE SPASITI SVIJET
Tako je odlučio žiri TeenArena programa, čiji su članovi bili ljubitelji filmova u dobi od 13 do 18 godina i žiri Dječijeg programa u kojem su bili filmoljupci od 10 do 13 godina.