Navigacija
Povrat novca 30 posto za kupovinu akreditacija uz plaćanje Mastercard® karticama Raiffeisen banke
Online platforma ondemand.sff.ba, centralno mjesto za sve filmove, programe i sadržaje 26. Sarajevo Film Festivala, dostupna je svim ljubiteljima filma. Ulaznice za sve filmove su u prodaji.
Belma Salkunić voditeljica otvaranja 26. Sarajevo Film Festivala
26. Sarajevo Film Festival bit će otvoren u petak, 14. augusta, svjetskom premijerom filma “Koncentriši se, baba” Pjera Žalice na online platformi ondemand.sff.ba.
MIRA BANJAC: Veliki naklon publici u Mostaru! Sjećam se buketa cvijeća i korpe trešanja s Bune!
Dio programa 26. Sarajevo Film Festivala održavat će se i u Mostaru, od 14. do 19. augusta.
Program 26. Sarajevo Film Festivala u Mostaru
Izbor programa 26. Sarajevo Film Festivala bit će prikazan i u Mostaru, na potpuno novoj lokaciji – na platou novog, moderno uređenog tržnog centra Plaza na Bišću polju, filmovi će se prikazivati od 14. do 19. augusta s početkom u 21 sat.
26. Sarajevo Film Festival predstavlja Open Air program
U Open Air programu 26. Sarajevo Film Festivala (14. do 21. augusta) publika će moći pogledati filmove na festivalskoj platformi ondemand.sff.ba, među kojima su izuzetno kvalitetna ostvarenja regionalne i nezavisne američke produkcije.
Nastavlja se saradnja Sarajevo Film Festivala i Doha Film Instituta
Prikazivanjem selekcije filmova iz arapskog svijeta u programu ovogodišnjeg, 26. Sarajevo Film Festivala, nastavlja se suradnja Sarajevo Film Festivala s Doha Film Institutom. Ova saradnja traje već osam godina, u vidu dvosmjernog partnerstva.
12. Dan ljudskih prava
Pod pokroviteljstvom Kraljevine Nizozemske, ove godine će se održati 12. izdanje Dana ljudskih prava u sklopu 26. Sarajevo Film Festivala. U okviru programa bit će održana projekcija filma ULOVLJENI U MREŽU u režiji Víta Klusáka i Barbore Chalupove, koja će poslužiti kao osnova za panel diskusiju na temu sigurnosti i slobode na internetu.
Suočavanje sa prošlošću – da li je moguće u strašnim vremenima naći dobre ljude?
U ovim nesvakidašnjim okolnostima, gdje svijet koji smo poznavali neće postojati u budućnosti, traganje za istinom i utvrđivanje činjenica važniji su nego ikada prije.
Masterclass razgovori 26. Sarajevo Film Festivala
26. Sarajevo Film Festival predstavlja ovogodišnju seriju razgovora u programu Masterclass. Kao i uvijek, u njima učestvuju neki od najpoznatijih filmskih umjetnika iz cijelog svijeta. Ove godine festivalska publika moći će ih gledati online, na platformi ondemand.sff.ba.
U Fokusu 2020.
Program U Fokusu donosi najbolja ostvarenja regionalne kinematografije iz protekle godine. U pitanju je selekcija snažnih ostvarenja kako već etabliranih umjetnika, tako i debitanata koji su ostvarili uspjeh na prestižnim filmskim festivalima širom svijeta ili na domaćem tržištu.