Navigacija

Joslyn Barnes

scenaristica i producentica (SAD)

Joslyn Barnes

Autorica je brojnih scenarija za dugometražne filmove, među njima i za novi indijski film THE COSMIC FOREST, kao i nagrađivani Battu reditelja Cheikha Oumara Sissokoa, na kojem je radila kao producent.

Među filmovima na kojima je radila kao izvršni producent ili producent od osnivanja kuće Louverture Films su filmovi BAMAKO (nominacija za nagradu César), TROUBLE THE WATER (dobitnik Sundance Grand Jury nagrade te nominovan za Oscara i Emmy nagradu), SOUNDTRACK FOR A REVOLUTION (uži izbor za nominacije za Oscara), bolivudski triler DUM MAARO DUM, nagrađivani BLACK POWER MIXTAPE 1967-1975 (kandidat za Oscara), THE HOUSE I LIVE IN, (dobitnik Sundance Grand Jury nagrade) te nepalski film Highway. 

Radila je i kao producent na filmovima THE TIME THAT REMAINS Elia Suleimana i UNCLE BOONMEE WHO CAN RECALL HIS PAST Apichatponga Weerasethakula, dobitnika Zlatne palme Cannes Film Festivala 2010. Trenutno sa Avi Lewison i Naomi Klein radi na produkciji filma THE MESSAGE, a sa Johanom Grimonprezom na filmu THE SHADOW WORLD.