Navigacija

Jadranka Đokić

Glumica, Hrvatska

Jadranka Đokić
Rođena je u gradu najljepšeg kina na otvorenom, u Puli, Hrvatska.
Glumu je magistrirala na Zagrebačkoj Akademiji dramske umjetnosti. Na drugoj godini studija, snimila je svoju prvu zapaženu filmsku ulogu u filmu FINE MRTVE DJEVOJKE Dalibora Matanića. Od tada kontinuirano radi vješto balansirajući kroz kazališni, televizijski i filmski izričaj u suradnji s mnogim etabliranim domaćim i stranim redateljima. Trenutno je zaposlena na mjestu prvakinje drame Hrvatskog narodnog kazališta, a stečeno iskustvo pokušava prenijeti i studentima glume asistirajući na Akademiji dramske umjetnosti u Zagrebu.
 
Njen rad nagrađen je nizom nagrada na svim poljima poput ovogodišnje najveće državne nagrade Vladimir Nazor za predstave “Tri sestre” i “Idiot” te Zlatna Arena za glavnu žensku ulogu u filmu - “Iza stakla” Zrinka Ogreste. 
 
U Sarajevo se rado vraća, kako sa predstavama tako i sa filmovima. 2009. snimila je svoje prve kadrove u Sarajevu za film “The Storm” s redateljem Hans-Christianom Schmidom te glumicama Kerry Fox i Anamarijom Marinca, a 2020. vraća se u Sarajevo snimati film “Koncentriši se baba” u produkciji Sarajevo Film Festivala s redateljem Pjerom Žalicom.