Navigacija

Objave

TRAGOVI PROŠLOSTI prikazani u KSC-u Skenderija

Osmog dana Festivala (21. augusta) u KSC-u Skenderija, u sklopu programa Open Air, prikazan je film TRAGOVI PROŠLOSTI, Jonathana Teplitzkyja.

TRAGOVI PROŠLOSTI je istinita priča o herojstvu, ljudskosti i iscjeljujućoj moći ljubavi. Zasnovan na odličnoj autobiografskoj knjizi, film prati izvanrednu životnu priču oficira britanske armije Erica Lomaxa koji je tokom Drugog svjetskog rata preživio zarobljeništvo u japanskom radnom logoru. Ovo ga je traumatično iskustvo trajno obilježilo i navelo ga da se izolira od svijeta. Godinama kasnije, kada Eric upozna lijepu Patti, sve će se promijeniti.

Jonathan Teplitzky je međunarodno priznati reditelj reklama i muzičkih spotova koji je profesionalno obrazovanje stekao u Londonu. Poznat je po svom inovativnom i vizualno raskošnom stilu. Sarađivao je s više međunarodnih filmskih autora, uključujući Ananda Tuckera, s kojim je sarađivao na više projekata, između ostalih i na proslavljenom dokumentarcu o književnici Anne Rice, nagrađenom nagradom BAFTA za najbolji dokumentarni film.

VOZAČ zatvorio 23. Sarajevo Film Festival
Počasno Srce Sarajeva: John Cleese
Open Air: ŽABA
Prikazan film NIOTKUDA – Open Air
PRAVO VRIJEME u Ljetnom kinu Raiffeisen večeras