Navigacija

Objave

Večeras u Ljetnom kinu HT Eronet projekcija filma REDOSLIJED NESTANAKA

U nedjelju (17. augusta) program Open Air donosi nam projekciju filma REDOSLIJED NESTANAKA, norveškog reditelja Hansa Pettera Molanda.

Film je priča o Nilsu, samozatajnom i marljivom muškarcu, čiji je posao čišćenje ulica i planinskih prevoja u negostoljubivom, zamrznutom kraju u Norveškoj. Upravo kada je zbog svojih zasluga proglašen građaninom godine, prima vijest da mu je sin umro zbog predoziranja heroinom. Odbijajući da prihvati zvanično utvrđen uzrok sinovljeve smrti, Nils se upušta u tajnu potjeru za njegovim navodnim ubicama. Iznenađujući slijed događaja ga prisiljava da se pretvori u nesalomivog i zastrašujućeg heroja podzemlja, čij stvarni identitet nikome nije poznat.

Hans Petter Moland
je rođen 1955. godine u Oslu, a film je studirao na Koledžu Emerson u Bostonu. Kao reditelj radi više od dvije decenije, tokom kojih je režirao reklame i igrane filmove u kojima su nastupali i Stellan Skarsgård i Charlotte Rampling. Filmom THE LAST LIEUTENANT iz 1995. godine osvojio je Specijalnu nagradu žirija Festivala u San Sebastianu, dok je za ABERDEEN nagrađen prvom nagradom Dana nordijskog filma u Lübecku. Njegovi su filmovi THE BEAUTIFUL COUNTRY i A SOMEWHAT GENTLE MEN uvršteni u takmičarski program Filmskog festivala u Berlinu 2004. i 2010. godine.

Projekcija će biti upriličena u Ljetnom kinu HT Eronet, s početkom u 20:30.

Domaća premijera filma UMRI PRIJE SMRTI
Prikazan film ZAISTA, NIKAD NISI BIO OVDJE Lynne Ramsay, dobitnice Počasnog Srca Sarajeva
Predstavljamo Open Air program 29. Sarajevo Film Festivala
Noć prije svečanog otvaranja 28. Sarajevo Film Festivala, na predfestivalskoj projekciji puno Ljetno kino Coca-Cola
U Ljetnom kinu Coca-Cola podignuto najveće filmsko platno u regiji