Navigacija

Objave

Večeras u Ljetnom kinu HT Eronet projekcija filma REDOSLIJED NESTANAKA

U nedjelju (17. augusta) program Open Air donosi nam projekciju filma REDOSLIJED NESTANAKA, norveškog reditelja Hansa Pettera Molanda.

Film je priča o Nilsu, samozatajnom i marljivom muškarcu, čiji je posao čišćenje ulica i planinskih prevoja u negostoljubivom, zamrznutom kraju u Norveškoj. Upravo kada je zbog svojih zasluga proglašen građaninom godine, prima vijest da mu je sin umro zbog predoziranja heroinom. Odbijajući da prihvati zvanično utvrđen uzrok sinovljeve smrti, Nils se upušta u tajnu potjeru za njegovim navodnim ubicama. Iznenađujući slijed događaja ga prisiljava da se pretvori u nesalomivog i zastrašujućeg heroja podzemlja, čij stvarni identitet nikome nije poznat.

Hans Petter Moland
je rođen 1955. godine u Oslu, a film je studirao na Koledžu Emerson u Bostonu. Kao reditelj radi više od dvije decenije, tokom kojih je režirao reklame i igrane filmove u kojima su nastupali i Stellan Skarsgård i Charlotte Rampling. Filmom THE LAST LIEUTENANT iz 1995. godine osvojio je Specijalnu nagradu žirija Festivala u San Sebastianu, dok je za ABERDEEN nagrađen prvom nagradom Dana nordijskog filma u Lübecku. Njegovi su filmovi THE BEAUTIFUL COUNTRY i A SOMEWHAT GENTLE MEN uvršteni u takmičarski program Filmskog festivala u Berlinu 2004. i 2010. godine.

Projekcija će biti upriličena u Ljetnom kinu HT Eronet, s početkom u 20:30.

Film BILO JEDNOM ... U HOLLYWOODU zatvorio jubilarni 25. Sarajevo Film Festival
Film LIJEPO DOBA prikazan u Ljetnom kinu Raiffeisen
TO MORA BITI RAJ Elie Suleimana prikazan u programu Open Air
Film ŠAVOVI prikazan u Ljetnom kinu Raiffeisen
PARAZIT prikazan u programu Open Air