Navigacija

Objave

Počasna Srca Sarajeva uručena Agnès B. i Gaelu Garcíji Bernalu

Počasna Srca Sarajeva uručena su na ceremoniji otvaranja dizajnerici Agnès B i meksičkom glumcu Gaelu Garcíji Bernalu.

Na ceremoniji otvaranja 20. Sarajevo Film Festivala u Ljetnom kinu HT Eronet, meksičkom glumcu, režiseru i producentu Gaelu Garcíji Bernalu uručeno je Počasno Srce Sarajeva.

Nakon dodjele, publika je imala priliku pogledati film PASJA LJUBAV, reditelja Alejandro González Iñárritua u kojem je glavnu ulogu ostvario Bernal, a kojim  je zvanično otvoren program .

Većina filmova na kojima je Bernal radio prikazuju njegovu duboku predanost umjetnosti, ali i sklonost ka ozbiljnom, pozornom i brižnom odnosu prema svojoj  domovini, kao i situaciji u Latinskoj Americi i životu njenih stanovnika u cjelini, a posebno po pitanjima siromaštva i migracije. Zajedno s Diegom Lunom, Pablom Cruzom i Elenom Fortes, Bernal je osnovao Ambulante, meksičku neprofitnu organizaciju za promociju dokumentarističkog rada kao sredstva društvenih promjena.

Počasno Srce Sarajeva za francusku dizajnericu Agnès B. , dugogodišnjoj pokroviteljici i velikoj prijateljici Sarajevo Film Festivala koja je kreirala vizualni identitet Festivala – Srce Sarajeva, dodijeljeno je prilikom svečane ceremonije otvaranja Festivala u Narodnom pozorištu gdje je prikazan i film MOSTOVI SARAJEVA, omnibus 13 reditelja, sa trinaest priča o Sarajevu kroz istoriju.
U okviru Specijalnih projekcija bit će prikazan i film MOJE IME JE HMMM... kojeg je režirala Agnès B.


Nagrade 23. Sarajevo Film Festivala
PARTNERSKE NAGRADE
Partnerske nagrade 23. Sarajevo Film Festivala
Počasno Srce Sarajeva Johnu Cleeseu
Žiri Takmičarskog programa - igrani film
Michel Franco predsjednik žirija Takmičarskog programa – igrani film