Navigacija

Objave

Druga dodatna projekcija filma “Mostovi Sarajeva”

Zbog velikog interesovanja publike Sarajevo Film Festival organizuje još jednu dodatnu projekciju filma MOSTOVI SARAJEVA!

Druga dodatna projekcija će biti održana u subotu, 16. augusta u Multipleksu Cinema City sa početkom u 12.15 sati. Ulaznice će biti u prodaji od srijede, 6. augusta u glavnom Box Officeu od 11.00.

Podsjećamo, prva dodatna projekcija koja je rasprodana u rekordnom roku održaće se isti dan, na istom mjestu u terminu od 15.00 sati

Film MOSTOVI SARAJEVA, u produkciji Obala Art Centra Sarajevo i francuske producentske kuće Cinétévé, jedan je od tri filma koji će otvoriti ovogodišnji Festival.

Filmski omnibus rađen povodom obilježavanja stogodišnjice od početka Prvog svjetskog rata, sačinjen je od 13 priča koje su režirali: Aida Begić, Leonardo Di Costanza, Jean-Luc Godard, Kamen Kalev, Isild Le Besco, Sergei Loznitsa, Vincenzo Marra, Ursula Meier, Vladimir Perišić, Cristi Puiu, Marc Recha, Angela Schanelec i Teresa Villaverde.

Umjetnički direktor filma je Jean-Michel Frodon, a animirane sekvence potpisuju François Schuiten i Luis da Matta Almeida.

Producenti filma Mostovi Sarajeva su Mirsad Purivatra, Jovan Marjanović, Fabienne Servan Schreiber, Laurence Miller, a film je realiziran u koprodukciji s partnerima iz Švicarske, (BANDE A PART FILMS), Italije (MIR CINEMATOGRAFICA), Portugala (UKBAR FILMES) i Njemačke (UNAFILM).

Otvorene prijave za nagrade Srce Sarajeva za TV serije
Prijava filmova / dramskih serija za programe 30. Sarajevo Film Festivala
Zimsko izdanje Mreže festivala Jadranske regije
Bosanci i Hercegovci išli u kina više nego prethodnih godina: 1,3 miliona gledatelja u bh. kinima u 2023. godini
Noć kina 27. decembra u Sarajevu uz besplatan ulaz, objavljujemo program