Navigacija

Objave

Potpisan trogodišnji ugovor između ASA-e i Sarajevo Film Festivala

ASA grupacija i Sarajevo Film Festival potpisali su trogodišnji ugovor o saradnji, prije projekcije filma Philomena održanoj u sarajevskom kinu Meeting Point u srijedu.

ASA grupacija i Sarajevo Film Festival potpisali su trogodišnji ugovor o saradnji, prije projekcije filma Philomena održanoj u sarajevskom kinu Meeting Point u srijedu.

„ASA grupacija podržava Sarajevo Film Festival još od njegovih početaka, a nastavak saradnje je logičan slijed i proizvod uzajamnog poštovanja i dugogodišnjeg partnerstva. Znamo šta Festival znači za naš grad ali i cijelu BiH, i zbog toga kroz ovaj projekat želimo dati skromni doprinos zajednici u kojoj živimo i djelujemo, rekao je Eldin Hadžiselimović, član Uprave ASA grupacije tokom svog obraćanja prisutnima na projekciji filma.

Ove godine Sarajevo Film Festival obilježava svoju 20. godišnjicu. Ovaj bitan jubilej ali i svi prethodni i budući Festivali se ne mogu realizovati bez podrške privatnog sektora.

„Dugi niz godina ASA grupacija je jedan od najvećih partnera i praktično najveći domaći partner Sarajevo Film Festivala, što znači da je to kompanija koja na najbolji način prepoznaje značaj ne samo Festivala, nego i kulture uopšte. Bez takvih partnera Festival se ne bi mogao organizovati“, kazao je između ostalog u obraćanju direktor Sarajevo Film Festivala Mirsad Purivatra. 

Nakon zvanične objave nastavka saradnje pristutni su uživali u filmskom ostvarenju Philomena Stephena Frearsa, koji je bio nominovan u četiri kategorije za nagradu Oscar. Philomena je emotivna priča nadahnuta istinitim događajima, obojena tragedijom i komedijom, o dvoje vrlo različitih ljudi, koji pokušavajući doći do istine koja se krije iza priče koja je čak pola stoljeća bila obavijena velom tajne.

 
Prijavite se na nagradni konkurs “Velika scena” i osvojite vrijedne nagrade
DOŽIVI FESTIVAL U VLASTITOM DOMU
Nagradna igra "Sarajevo Film Festival u vašem domu"
Priče poznatih o Sarajevu otkrivaju: Svi smo mi iz istog filma
Golden Card paketi po 26 posto nižoj cijeni za 26. Sarajevo Film Festival!