Navigacija

Objave

Srdanu Goluboviću uručena HT ERONET Nagrada publike

Reditelju filma KRUGOVI, Srdanu Goluboviću, u četvrtak je u Sarajevu uručena HT Eronet nagrada publike koja je ovom ostvarenju dodijeljena na 19. Sarajevo Film Festivalu za najbolji igrani film.

Golubovićev film 17. oktobra kreće u bh. kino distribuciju. Ovo izuzetno ostvarenje imaće priliku da vidi publika u Sarajevu, Zenici, Busovači, Bihaću, Prijedoru, Gračanici, Travniku...

Film KRUGOVI, inspirisan herojskim činom Srđana Aleksića, projekat je koprodukcijskog marketa Sarajevo Film Festivala CineLinka iz 2010., kada je i nagrađen Exellence nagradom. 

Uspješan festivalski život KRUGOVI su započeli na Sundance Film Festivalu gdje su nagrađeni Specijalnim priznanjem žirija, a uslijedila su i brojna druga priznanja među kojima su i Nagrada Ekumenskog žirija Berlinalea 2013, te Nagrada publike Sofia Film Festivala.

Uloge u filmu ostvarili su neki od najznačajnijih regionalnih glumaca današnjice među kojima su: Leon Lučev, Nebojša Glogovac, Nikola Rakočević, Aleksandar Berček, Hristina Popović, Boris Isaković, Vuk Kostić.

Distribucija filma podržana je od strane Eurimagesa, fonda Vijeća Europe.

 
Žiri Takmičarskog programa - igrani film 2018.
Asghar Farhadi predsjednik žirija Takmičarskog programa - igrani film
Nagrade 23. Sarajevo Film Festivala
PARTNERSKE NAGRADE
Partnerske nagrade 23. Sarajevo Film Festivala
Počasno Srce Sarajeva Johnu Cleeseu