Navigacija

Objave

Proglašen pobjednik STC Pack & Pitcha

Zadovoljstvo nam je objaviti da je pobjednički projekat programa Pack & Pitch film "The Ark" Aristotelisa Margkosa iz Grčke. Njegov dugometražni film o grupi otpadnika koji prave brod da bi odjedrili u bolju budućnost, daleko od problema grčke ubijedio je članove žirija, te će sa ovim projektom moći učestvovati u CineLinku naredne godine.

Film Magdalene Ilieve "The Lesson" dobitnik je Posebne nagrade žirija. Njen dugometražni film o mladoj učiteljici striktnih moralnih normi koja traži pljačkaša među svojim učenicima, a koja će lično iz očaja opljačkati banku.

Članovi žirija bili su Nadia Dresti (Filmski festival Locarno), Sinisa Juričić (Nukleus Film), Martina Bleis (Međunarodni filmski festival Berlin) i Gülin Üstün (Sastanci na mostu Istanbul).

Pack & Pitch je posebni trening program za odabrane režisere i producente sa Sarajevo Talent Campusa. Odabrani učesnici uče kako da analiziraju i pripremaju svoje projekte da bi ih predstavili javno, pred profesionalcima iz svijeta filmske industrije.

Od talenata do takmičara: panel sa mladim rediteljicama na 26. Sarajevo Film Festivalu
Svjetski priznati filmski profesionalci i umjetnici gosti programa Talents Sarajevo
Odabrani učesnici 13. izdanja programa Talents Sarajevo
Konkurs za prijave na Talents Sarajevo 2019.
61 učesnik programa Talents Sarajevo 2018.