Navigacija

Objave

Nastavak uspješne saradnje Sarajevo Film Festivala i ASA grupacije

Na press konferenciji održanoj u utorak najavljen je nastavak uspješne saradnje Sarajevo Film Festivala i ASA grupacije. Tom prilikom prisutnim novinarima obratili su se direktor Sarajevo Film Festivala Mirsad Purivatra i predsjednik uprave ASA grupacije Peter Kroyer.

Predsjednik Uprave Peter Kroyer je kazao da je Sarajevo Film Festival dobra platforma kako za razvoj kulture, tako i za razvoj društva u cjelini. On je istaknuo da saradnja sa Festivalom traje već punih dvanaest godina, s tim da ove godine postoji i jedan novitet.

Naime, Sarajevo Film Festival će ove godine imati i nekomercijalnog partnera – Fondaciju Hastor čiji su najveći donatori ASA i Prevent grupacije.  Riječ je o fondaciji koja stipendira 1.177 osnovaca, srednjoškolaca i studenata iz svih krajeva Bosne i Hercegovine.

„Veoma sam zahvalan gospodinu Purivatri i Sarajevo Film Festivalu što su prepoznali rad, napore i vrijednosti naše Fondacije. Mi jako puno investiramo u mlade i njihovo obrazovanje  i sretan sam što Festival podržava ovu našu misiju“, zaključio je Kroyer.

Naj fotka 24. Sarajevo Film Festivala – nagradna igra
DHL i Sarajevo Film Festival nastavljaju i učvršćuju saradnju
Nastavak uspješne saradnje ASA grupacije i Sarajevo Film Festivala
Mastercard i Sarajevo Film Festival nastavljaju partnerstvo
Ozvaničen nastavak uspješne saradnje SFF-a i Raiffeisen banke