Navigacija

Objave

Odabrana tri filma u okviru Punk Cinema

Nakon januarskog konkursa za prijavu radova za programsku cjelinu Punk Cinema u okviru projekta Operacija kino, selekcioni tim odabrao je tri amaterska filma.

Na adresu Operacije kino pristigao je veliki broj radova  mladih neafirmisanih filmskih autora, kao i ljubitelja filmske umjetnosti iz cijele BiH, ali i mladih bh. autora iz inostranstva.
 
Pravo prijave radova imali su svi filmski amateri, mladi autori, pojedinci i autori koji su svoje radove realizirali u saradnji sa lokalnom omladinskom organizacijom/centrom, a prijavljeni radovi bili su kratki filmovi u trajanju do max 7 minuta.
 
Prema ocjeni stručnog tima, svi prijavljeni filmovi imali su svoju vrijednost i jedinstvenu priču ali poslije duže selekcije, u finalni izbor ušla su tri filma: PK / 12 / SA, autora Dražena Grujića, FACEBOOK TAKEOVER, autora Malika Kurta i Almina Vranca te film pod nazivom 4, autorica Tine Balte, Arnele Šarkinović i Iris Bevande. 
 
Ovi filmovi biće prikazivani u okviru programske cjeline Punk Cinema tokom narednih gostovanja Operacije kino u gradovima širom Bosne i Hercegovine.
 
Operacija kino je projekat Obala Art Centra, kojim Sarajevo Film Festival produžava svoje trajanje na cijelu godinu i proširuje se na cijelu Bosnu i Hercegovinu.
 
Putujući po gradovima širom BiH, Operacija kino distribuira filmski program svjetskih, evropskih i domaćih art-house hitova, koji nudi drugačije kino-iskustvo, sa značajno raznovrsnijim programom i jačom vezom između filmske publike i filmskih autora.

Punk Cinema je programska cjelina u okviru Operacije kino. Namijenjena je prvenstveno mladim filmskim autorima amaterima, ali i svim ljubiteljima filma koji se njime amaterski bave.

Odabranim autorima, Operacija kino, osim prikazivanja njihovih radova na filmskom platnu, nudi i priliku da učestvuju u radu posebno kreiranih filmskih radionica koje imaju edukativni karakter, ali su i jedinstvena prilika da mladi autori razmijene svoja iskustva sa ostalim mladim kolegama. Radionice se održavaju u okviru gostovanja filmskog programa Operacije kino u pojedinim gradovima.
 
 
Više informacija na: 
www.operacijakino.ba
 
 

 

 

Operacija kino kreće na ljetnu turneju 15. juna
TOUR DE FRANCE zatvara 22. Sarajevo Film Festival
Operacija kino od danas i u vašim domovima!
Uspješno okončana prva radionica Operacije kino za mlade iz 10 bh. gradova
Ljetna turneja Operacije kino počinje u Goraždu 2. jula