Navigacija

Objave

Otvoren poziv za Western Balkans Youth Team: Sarajevo Film Festival u očima mladih

Program će okupiti mlade sa Zapadnog Balkana kako bi prisustvovali Sarajevo Film Festivalu i ispričali priču o interkulturalnom dijalogu, saradnji mladih, raznolikosti i izgradnji mira

Prijavi se ovdje

Sarajevo Film Festival i Friedrich Ebert Stiftung Dijalog Jugoistočne Evrope u saradnji sa Forumom Civil Peace Service – forum ZFD i USAID projektom PRO-Future, i ove godine organizuju program „U očima mladih: Western Balkans Youth Team“ koji će okupiti mlade sa Zapadnog Balkana kako bi prisustvovali Sarajevo Film Festivalu i njegovom programu „Suočavanje s prošlošću“ te ispričali priču o interkulturalnom dijalogu, saradnji mladih, raznolikosti i izgradnji mira.

Sarajevo Film Festival želi pružiti priliku mladima sa Zapadnog Balkana da posjete Sarajevo, upoznaju svoje vršnjake, otkriju, gledaju i uče o našim zajednicama i drugima kroz filmove, diskusije i kroz šetnje Sarajevom u festivalskim danima.

Tim mladih Zapadnog Balkana će prisustvovati filmskim projekcijama na 30. Sarajevo Film Festivalu u okviru programa „Suočavanje s prošlošću“, ali i učestvovati u panel diskusijama s filmskim stvaraocima. Imat će priliku i kreirati sadržaj za društvene mreže kako bi predstavili svoje iskustvo i percepciju istorije, narativa, aktivizma mladih, Sarajeva, filmskog festivala, dijaloga i umrežavanja.

Zajednički projekt je sinergija važnih i cijenjenih partnera u Bosni i Hercegovini, koji ima za cilj stvoriti prilike za mlade sa Zapadnog Balkana da budu mobilni, kreativni i uključeni s obzirom da su oni pokretači kako za bolju regiju, tako i za interkulturalnu zajednicu.

Program će ugostiti 25 mladih učesnika kako bi formirali Western Balkans Youth Team za koji treba ispunjavati sljedeće kriterije: 

Stanovnici Albanije, Bosne i Hercegovine, Hrvatske, Kosova*, Crne Gore, Sjeverne Makedonije i Srbije (zajedno nazvane ugovorne strane);

Starosne dobi od  18 do 25 godina;

Motivisani da učestvuju u cijelom projektu i doprinesu timskom radu, te da pišu priče za stranicu „Suočavanje s prošlošću" i kreiraju sadržaj za platforme društvenih mreža;

Inspirisani da učestvuju u skladu sa dogovorenim programom Sarajevo Film Festivala i da napišu članak o svom iskustvu nakon što se vrate u svoje lokalne zajednice;

U mogućnosti su da prisustvuju programu „Suočavanje s prošlošću“ od 17. do 22. augusta 2024. godine;

Nisu ranije putovali ili su imali manje mogućnosti za putovanja izvan svojih gradova/ugovornih strana;

Učestvovat će u specijalnoj epizodi emisije „Perspektiva”.


Troškove putovanja i smještaja učesnika snosi organizator.


Zainteresovani kandidati se trebaju prijaviti do 1. jula 2024. godine.


30. Sarajevo Film Festival bit će održan od 16. do 23. augusta 2024. godine.

Možete se prijaviti OVDJE.

Za više informacija pišite na dwp@sff.ba 


* Ova oznaka ne dovodi u pitanje stavove o statusu i u skladu je sa UNSCR 1244 i ICJ mišljenja o Deklaraciji o nezavisnosti Kosova.

 

Završeno prvo izdanje Slano Film Days
Otvoren poziv za prijavu za „Sajam istinitih priča“ 30. Sarajevo Film Festivala
Svečano otvoren Slano Film Days
Poziv za mlade: Snimi kratki video na temu klimatskih promjena i sudjeluj na 30. Sarajevo Film Festivalu
Počela je Early Bird registracija za akreditacije 30. Sarajevo Film Festivala