Navigacija

Objave

„Luksemburg, Luksemburg“ Antonija Lukiča dobitnik Nagrade publike Mreže festivala Jadranske regije

„Luksemburg, Luksemburg“ je film o braći blizancima Kolji i Vasji, koji odlaze u Luksemburg da se oproste od umirućeg oca.

Dobitnik Nagrada publike za najbolji film Mreže festivala Jadranske regije, „Adriatic Audience Award”, je film „Luksemburg, Luksemburg” ukrajinskog reditelja Antonija Lukiča.

„Luksemburg, Luksemburg“ je film o braći blizancima Kolji i Vasji, koji odlaze u Luksemburg da se oproste od umirućeg oca.

Najbolji film izabran je glasovima publike Sarajevo Film Festivala, Zagreb Film Festivala, Festivala autorskog filma (FAF), Internacionalnog filmskog festivala u Ljubljani (LIFFe) i Filmskog Festivala Herceg Novi - Montenegro Film Festivala, kao i publike koja je ovaj film imala priliku da gleda online. 

Cilj nagrade publike Mreže festivala Jadranske regije je promocija i veća vidljivost evropskog filma, a nagrada će omogućiti filmu i da bude prikazan u kinima u regiji.

Dobitnik nagrade proglašen je na Festivalu autorskog filma u Beogradu.

Pobjednika su proglasili Dina Uglešić (Zagreb Film Festivala), Ivan Bakrač (Filmski festivala Herceg Novi) i Milena Debeljković Sekulić (Festivala autorskog filma).

Autor vizualnog rešenja Nagrade publike Mreže festivala Jadranske regije je Srđan Stefanović, akademski kipar i slikar.

Foto: Tanja Drobnjak

 
30. Sarajevo Film Festival: U konkurenciji za nagrade Srce Sarajeva 54 filma
Maja Izetbegović voditeljica ceremonije otvaranja 30. Sarajevo Film Festivala
Svjetska premijera filma „Nakon ljeta“ Danisa Tanovića otvara 30. Sarajevo Film Festival
Poziv mladima: Snimi kratki video za „Films for Future / Filmovi za budućnost", dođi na 30. Sarajevo Film Festival i osvoji vrijedne nagrade
Akreditacije za 30. Sarajevo Film Festival