Navigacija

Objave

Izbor filmova iz programa 29. Sarajevo Film Festivala u Gradačcu

Od 31. augusta do 2. septembra u Gradačcu će biti održane projekcije izbora filmova iz programa 29. Sarajevo Film Festivala. Ulaz na sve projekcije je besplatan.

Filmovi će se prikazivati u kinu Gradačac u dva termina: u 19 sati i u 21 sat.

U četvrtak, 31. augusta u 19 sati, bit će održana projekcija filma PRIPADANJE Mete Gümürhan, dok će u 21 sat biti prikazan film EKSKURZIJA bosanskohercegovačke rediteljice Une Gunjak. Film EKSKURZIJA je svjetsku premijeru imao na ovogodišnjem Filmskom festivalu u Locarnu, gdje je osvojio Specijalno priznanje. Film je na 29. Sarajevo Film Festivalu imao gala projekciju u okviru Takmičarskog programa – igrani film izvan konkurencije.

U petak, 1. septembra u 19 sati na programu su dokumentarni filmovi ZAGRLJAJ Miroslava Mandića i VELIKA RAZA Vedada Hodžića i Medine Šehić. U 21 sat slijedi projekcija filma OPALO LIŠĆE finskog reditelja Akija Kaurismäkija. Film OPALO LIŠĆE je svjetsku premijeru imao na ovodišnjem 76. Filmskom festivalu u Cannesu, gdje je osvojio Nagradu žirija. Na 29. Sarajevo Film Festivalu film je prikazan u okviru programa Open Air.

U subotu,  2. septembra u 19 sati bit će održana projekcija filma KRALJICA PLESA Aurore Gossé, ovogodišnji pobjednik Dječijeg programa 29. Sarajevo Film Festivala. U 21 sat publika će u kinu Gradačac moći pogledati film LUKSEMBURG, LUKSEMBURG Antonia Lukicha.

Organizatori programa u Gradačcu su Centar za kulturu „Ahmed Muradbegović“ Gradačac i Obala Art Centar, uz podršku Fondacije za kinematografiju Sarajevo i Grada Gradačca.
Svečano otvoren Slano Film Days
Poziv za mlade: Snimi kratki video na temu klimatskih promjena i sudjeluj na 30. Sarajevo Film Festivalu
Počela je Early Bird registracija za akreditacije 30. Sarajevo Film Festivala
Prijavi se za sudjelovanje u programu VOLIM FILM 30. Sarajevo Film Festivala
PRAVILNIK O učešću u programu VOLIM FILM 30. Sarajevo Film Festivala