Navigacija

Objave

Vanja Juranić projekciju posvetila žrtvama u Gradačcu

U okviru programa Open Air u Ljetnom kinu Stari Grad održana je projekcija filma SAMO KAD SE SMIJEM hrvatske rediteljice Vanje Juranić.

Prije projekcije Juranić se obratila publici.

„Predivno mi je vidjeti, ne mogu reći dvoranu, ovo je još ljepše jer smo na otvorenome, na ovom predivnom mjestu. Željela bih se još zahvaliti Sarajevo Film Festivalu da su pozvali film. Vjerovatno ste nešto pročitali o filmu, ali samo ukratko: to je univerzalna priča o ženi koja je zarobljena u patrijarhalnoj sredini. Iako je žrtva, ona je aktivna i pokušava promijeniti situaciju kao što se jučer desio femicid u Gradačcu i ovu projekciju želimo posvetiti žrtvama Gradačca. Malo sam potresena. Nizama, ovo je projekcija posvećena tebi“, rekla je Juranić. 

Film SAMO KAD SE SMIJEM govori o Tini koja živi u naizgled idiličnom braku u gradu na jadranskoj obali. Ona je domaćica koja brine o šestogodišnjoj kćerkici, dok njen suprug Frane zarađuje za obitelj. Njihov odnos počinje se mijenjati kada Tina izrazi želju da završi fakultet koji je napustila zbog trudnoće. Unatoč prvotnom pristanku i podršci, Frane počinje pokazivati negodovanje koje se na početku svodi na sitne sabotaže. S vremenom, sukobi postaju sve češći, a svađe sve nasilnije.

 
Film „Sastanak s Pol Potom“ u službenoj selekciji festivala u Cannesu, među producentima Obala Art Centar iz Sarajeva
Bliži se četvrto Proljetno izdanje Mreže festivala Jadranske regije – sjajne filmove pogledajte besplatno u kinima i online
Otvorene prijave za nagrade Srce Sarajeva za TV serije
Prijava filmova / dramskih serija za programe 30. Sarajevo Film Festivala
Zimsko izdanje Mreže festivala Jadranske regije