Navigacija

Objave

Film Jessice Hausner u službenoj selekciji festivala u Cannesu, među producentima Obala Art Centar iz Sarajeva

Hausner je bila gošća 23. Sarajevo Film Festivala (2017.), kada je otvorila je 11. izdanje programa Talents Sarajevo

Novi film Jessice Hausner “Club Zero” u službenoj je selekciji ovogodišnjeg filmskog festivala u Cannesu, a među producentima ovog filma je Obala Art Centar iz Sarajeva, u okviru zajedničkog projekta s TRT-om i Doha Film Institutom. Saradnici na produkciji filma u ime Obala Art Centra su Mirsad Purivatra i Jovan Marjanović. 

Prominentna austrijska rediteljica, scenaristica i producentica Jessica Hausner bila je gošća 23. Sarajevo Film Festivala (2017.), kada je otvorila je 11. izdanje programa Talents Sarajevo. 

Film “Club Zero” prati učiteljicu koja se pridružuje osoblju međunarodne internatske škole kako bi predavala predmet “Svjesno jedenje”. Ona uči da je manje jedenja zdravo. Ostali učitelji sporo primjećuju šta se događa, a kada smeteni roditelji počnu shvaćati, “Club Zero” postaje stvarnost. 

Selekcija festivala u Cannesu objavljena je na današnjoj konferenciji za novinare. Predsjednik ovogodišnjeg žirija je Ruben Östlund, prošlogodišnji dobitnik Zlatne palme u Cannesu za film “Trougao tuge”, čiji je Obala Art Centar također jedan od producenata.

Sedamdeset i šesti filmski festival u Cannesu bit će održan od 16. do 27. maja 2023.

Nastavljena saradnja s Glavnim sponzorom UniCredit Bank
30. Sarajevo Film Festival: Počasno Srce Sarajeva i program „Posvećeno“ Eliji Suleimanu
Film „Sastanak s Pol Potom“ u službenoj selekciji festivala u Cannesu, među producentima Obala Art Centar iz Sarajeva
Bliži se četvrto Proljetno izdanje Mreže festivala Jadranske regije – sjajne filmove pogledajte besplatno u kinima i online
Otvorene prijave za nagrade Srce Sarajeva za TV serije