Navigacija

Objave

Prijavi se za sudjelovanje u programu Mreže filmofila Jadranske regije

Ujedinjujemo filmofile regije! Ako imate manje od trideset godina, volite gledati art filmove, želite putovati, ili prisustvovati festivalskim projekcijama u vašem gradu, prijavite se za Mrežu filmofila Jadranske regije.

Pozivamo sve filmofile iz Bosne i Hercegovine, Slovenije, Hrvatske, Crne Gore i Srbije da postanu članovi/članice Mreže filmofila jadranske regije. Priliku da postanu članovi/članice mreže imaju svi državljani/ke navedenih zemalja, mlađi/e od trideset godina.

Najaktivniji članovi/članice, sa najkvalitetnijim prijavama, imat će priliku da posjete jedan ili više festivala Mreže i učestvuju u programu koji je pripremljen specijalno za njih, a sastoji se od filmskih projekcija, razgovora sa autorima i predavanja, kako bi dobili jasnu sliku o novim tendencijama u suvremenoj kinematografiji.


Festivali Mreže filmofila Jadranske regije:

Ljubljana International Film Festival - 09.-20.11.2022.

Festival autorskog filma Beograd - 20.11.-02.12.2022.

Sarajevo Film Festival - august 2023. 

Filmski festival Herceg Novi - august 2023. 

Zagreb Film Festival – oktobar 2023.

Za prijavu je potrebno napraviti profil i ispuniti obrazac OVDJE.

Učešće u programu je besplatno, a festivali pokrivaju prevoz i smještaj za učesnike/učesnice koji dolaze iz drugih gradova. Broj učesnika/učesnica po festivalu je ograničen. Prijave su otvorene bez vremenskog ograničenja.

Cilj programa Mreže filmofila Jadranske regije je promocija filmske umjetnosti i isticanje važnosti gledanja filmova u kinu i razgovora sa autorima/autoricama.

Sva pitanja vezana za program možete postaviti putem e-mail adrese: volimfilm@sff.ba

Film „Sastanak s Pol Potom“ u službenoj selekciji festivala u Cannesu, među producentima Obala Art Centar iz Sarajeva
Bliži se četvrto Proljetno izdanje Mreže festivala Jadranske regije – sjajne filmove pogledajte besplatno u kinima i online
Otvorene prijave za nagrade Srce Sarajeva za TV serije
Prijava filmova / dramskih serija za programe 30. Sarajevo Film Festivala
Zimsko izdanje Mreže festivala Jadranske regije