Navigacija

Objave

Filmska druženja na Zagreb Film Festivalu za filmofile 54+

Odabranim sudionicima i sudionicama će biti pokriveni troškovi puta do 150 eura, troškovi boravka i dnevnog obroka.

Zagreb Film Festival i Mreža festivala Jadranske regije pozivaju zainteresirane filmofile starije od 54 godine na radionicu filmske analize i kritike u sklopu ovogodišnjeg Zagreb Film Festivala, koji će se održati od 23. do 30. oktobra 2022. Poziv je otvoren i za sve zainteresirane i iz Bosne i Hercegovine.

Sudionici i sudionice iz Hrvatske, Slovenije, Bosne i Hercegovine, Srbije i Crne Gore imat će priliku biti dio Zagreb Film Festivala te četiri dana pratiti festival s fokusom na Program Mreže festivala. Uz projekcije, radionica će se sastojati od dnevnih sastanaka i razgovora o pogledanim filmovima koji će nakon festivala rezultirati objavljenim kritikama nastalim tokom radionice. Voditelj radionice je filmski kritičar Nino Kovačić.

Za učestvovanje, uz svoje lične podatke, potrebno je da zainteresirani pošalju motivacijsko pismo ili kratak filmski osvrt (do jedne stranice) do ponedjeljka, 3. oktobra, na e-mail adresu: nikovacic@gmail.com.

Odabranim sudionicima i sudionicama će biti pokriveni troškovi puta do 150 eura, troškovi boravka i dnevnog obroka.

Mreža Festivala Jadranske regije zajednički je projekat pet regionalnih festivala: Sarajevo Film Festivala, Zagreb Film Festivala, Festivala autorskog filma Beograd, Filmskog Festivala Herceg Novi, a od ove godine Mreži festivala se pridružio i Ljubljana Film Festival. 

Svečano otvoren Slano Film Days
Poziv za mlade: Snimi kratki video na temu klimatskih promjena i sudjeluj na 30. Sarajevo Film Festivalu
Počela je Early Bird registracija za akreditacije 30. Sarajevo Film Festivala
Prijavi se za sudjelovanje u programu VOLIM FILM 30. Sarajevo Film Festivala
PRAVILNIK O učešću u programu VOLIM FILM 30. Sarajevo Film Festivala