Navigacija

Objave

Svjetska premijera filma ŠEST SEDMICA

Svjetskom premijerom filma ŠEST SEDMICA mađarske rediteljice Noémi Veronike Szakonyi večeras u 19:00 sati u Narodnom pozoritšu Sarajevo je nastavljen Takmičarski program – igrani film 28. Sarajevo Film Festivala.

Buntovna tinejdžerka Zsófi živi u stančiću s mlađom sestrom Mesi i  nestabilnom majkom Beom. Zsófi je prekasno shvatila da je trudna, te se odlučuje da će, nakon što se porodi, dijete dati na usvajanje. Bea ne može prihvatiti kćerkinu odluku, ali ne shvata da ni ona ni njihovi životni uslovi nisu podobni za novorođenče. Zsófi se oduvijek morala ponašati kao odrasla osoba, raditi i umjesto majke donositi razumne odluke za sebe i svoju sestru. Jedino što je zanima jeste karijera igračice stonog tenisa, na čemu naporno radi. Prema zakonu, Zsófi nakon poroda ima šest sedmica da se predomisli i zatraži povratak djeteta. Čini se da je u stanju hladnokrvno kontrolisati svoje emocije i kretati prema ciljevima koje je sebi postavila. Istovremeno, njen majčinski instinkt se budi i počinju je obuzimati sumnje.

Režija: Noémi Veronika Szakonyi
Uloge: Katalin Román, Zsuzsanna Járó, Lana Szczaurski, Móni Balsai, András Mészáros, Kitti Keresztesi, Katalin Takács, Anna Györgyi

Seksualno buđenje gruzijske kinematografije
Regionalna premijera filma TIGRICA
Regionalna premijera filma KOS KOS KUPINA
Svjetska premijera filma MEDIUM
Međunarodna premijera filma SLOBODA