Navigacija

Objave

Jesse Eisenberg danas na Crvenom tepihu

Američki glumac, reditelj, dramski pisac i autor Jesse Eisenberg, nominovan za Oscara®, počasni gost 28. Sarajevo Film Festivala bit će danas na Crvenom tepihu spred Narodnog pozorišta u 18.15 sati.

 

 

Sarajevo Film Festival će odati počast Eisenbergu dodjelom priznanja Počasno Srce Sarajeva, uoči projekcije filma NAKON ŠTO SPASIŠ SVIJET, Eisenbergovog rediteljskog dugometražnog prvijenca, u Ljetnom kinu Coca-Cola večeras u 20.30 sati.

Eisenbergov rediteljski prvijenac NAKON ŠTO SPASIŠ SVIJET, naslov koji distribuira kompanija A24, premijerno je prikazan na Sundance Film Festivalu 2022. godine, uz sjajne kritike. Prikazan je u programu Sedmice kritike na Filmskom festivalu u Cannesu 2022. godine. Film prati Evelyn (Julianne Moore), ženu koja je posvetila život pomaganju ljudima u nevolji, ali se ne uspijeva zbližiti sa svojim sinom Ziggyjem, internet-zvijezdom u usponu nezainteresovanom za svjetske probleme. Ovaj emotivni film, čiji scenarij i režiju potpisuje Jesse Eisenberg, zabavan je i iznimno perceptivan portret majke i sina koji su naizgled potpuno različiti, ali zapravo su puno sličniji nego što su to voljni priznati.

Napomena za predstavnike medija: Pozicioniranje novinara i fotografa/snimatelja na naznačenom mjestu na Crvenom tepihu u 17.50 sati 

Otvorene prijave za nagrade Srce Sarajeva za TV serije
Prijava filmova / dramskih serija za programe 30. Sarajevo Film Festivala
Zimsko izdanje Mreže festivala Jadranske regije
Bosanci i Hercegovci išli u kina više nego prethodnih godina: 1,3 miliona gledatelja u bh. kinima u 2023. godini
Noć kina 27. decembra u Sarajevu uz besplatan ulaz, objavljujemo program