Navigacija

Objave

Druženje u Beogradu u čast nominovanih za TV serije ususret 28. Sarajevo Film Festivalu

Ususret 28. Sarajevo Film Festivalu, u Beogradu je upriličeno druženje u čast nominovanih za nagrade Srce Sarajeva za TV serije.

Sarajevo Film Festival je nagrade za TV serije uspostavio prošle godine, s ciljem promocije i odavanja priznanja najkvalitetnijim regionalnim televizijskim serijama prikazanim u proteklih godinu dana te poticaju njihovog međunarodnog plasmana.

“Beograd i Srbija su trenutno jedan od centara najzanimljivijeg i najdinamičnijeg segmenta audiovizuelne proizvodnje, i upravo zbog toga smo odlučili da organizujemo druženje u čast nominovanih iz Srbije za nagrade za TV serije. Nagrade će svečano biti uručene nakon glasanja stručnog žirija od preko 400 profesionalaca iz filmske i televizijske branše iz cijele bivše Jugoslavije. Nagrade za najbolje serije su došle kao kruna jednog procesa koji je na Sarajevo Film Festivalu počeo prije 7, 8 godina, kada je kroz program CineLink pokrenut dio CineLink Drama za kvalitetne serijske projekte. Danas zaista možemo reći da pariramo najvećim evropskim tržištima, i po pitanju kvalitete i po pitanju kvantitete”, izjavio je Jovan Marjanović, direktor Sarajevo Film Festivala.

Nagrade za TV serije se dodjeljuju od prošle godine, a ove godine su proširene i bit će dodijeljene u dvije kategorije: za dramske serije i za komedije. U konkurenciji za nagrade za TV serije 28. Sarajevo Film Festivala je 17 serija iz Bosne i Hercegovine, Hrvatske, Srbije, Crne Gore, Sjeverne Makedonije, Kosova i Slovenije. 

Nagrade Srce Sarajeva za TV serije na ovogodišnjem Sarajevo Film Festivalu će biti dodijeljene 14. augusta, a ceremonija dodjele nagrada za TV serije održava se pod pokroviteljstvom BH Telecoma. Bit će dodijeljeno 14 nagrada za TV serije.

Listu nominovanih možete pronaći OVDJE

Partner regionalne promocije Sarajevo Film Festivala je Turistička zajednica Kantona Sarajevo.

 

28. Sarajevo Film Festival će biti održan od 12. do 19. augusta 2022.

Otvorene prijave za nagrade Srce Sarajeva za TV serije
Prijava filmova / dramskih serija za programe 30. Sarajevo Film Festivala
Zimsko izdanje Mreže festivala Jadranske regije
Bosanci i Hercegovci išli u kina više nego prethodnih godina: 1,3 miliona gledatelja u bh. kinima u 2023. godini
Noć kina 27. decembra u Sarajevu uz besplatan ulaz, objavljujemo program