Navigacija

Objave

Volonteri Sarajevo Film Festivala na razmjeni na EXIT-u u Novom Sadu

Nakon EXIT-a, volonteri koji su učestvovali u organizaciji muzičkog festivala u Novom Sadu, boravit će u Sarajevu od 12. do 19. augusta na 28. Sarajevo Film Festivalu

Sarajevo Film Festival već niz godina učestvuje u volonterskoj razmjeni sa EXIT Festivalom, koji se održava u Novom Sadu.

Ove godine istaknuti volonteri Sarajevo Film Festivala borave u gradu poznatom po višestruko nagrađivanom muzičkom događaju koji se održava na Petrovaradinskoj tvrđavi u periodu do 7. do 10. jula. Cilj razmjene volontera je edukacija i sticanje novih vještina, znanja i iskustava na području produkcije i organizacije značajnih kulturnih događaja, poput koncerata, filmskih projekcija i ostalih programa iz domena umjetnosti i zabave.


Nakon EXIT-a, volonteri koji su učestvovali u organizaciji muzičkog festivala u Novom Sadu, boravit će u Sarajevu na 28. Sarajevo Film Festivalu. Tu će imati priliku da budu dijelom Festivala i steknu praktična iskustva organizacije događaja u profesionalnom i prijateljskom okruženju. Gosti iz Srbije volontirat će u različitim sektorima kako bi stekli što više iskustva i znanja, družili se i bili dijelom atmosfere Sarajevo Film Festivala.

28. Sarajevo Film Festival bit će održan od 12. do 19. augusta 2022.

Film „Sastanak s Pol Potom“ u službenoj selekciji festivala u Cannesu, među producentima Obala Art Centar iz Sarajeva
Bliži se četvrto Proljetno izdanje Mreže festivala Jadranske regije – sjajne filmove pogledajte besplatno u kinima i online
Otvorene prijave za nagrade Srce Sarajeva za TV serije
Prijava filmova / dramskih serija za programe 30. Sarajevo Film Festivala
Zimsko izdanje Mreže festivala Jadranske regije