Navigacija

Objave

Otvoren konkurs za prijave na Talents Sarajevo 2022.

Šesnaesto izdanje Talentsa Sarajevo, prestižnog programa Sarajevo Film Festivala pokrenutog u saradnji sa Međunarodnim filmskim festivalom u Berlinu i programom Berlinale Talents, ove godine se održava na temu Dis/Content

Talents Sarajevo, prestižni program Sarajevo Film Festivala, poziva talentovane filmske reditelje, producente, glumce, scenariste, snimatelje, montažere i filmske kritičare da apliciraju za program koji će se ove godine održati od 13. do 18. augusta. 

Poziv je sada otvoren za prijave iz Albanije, Armenije, Azerbejdžana, Bosne i Hercegovine, Bugarske, Grčke, Gruzije, Hrvatske, Kipra, Kosova*, Mađarske, Malte, Moldavije, Crne Gore, Rumunije, Srbije, Sjeverne Makedonije, Slovenije, Turske, te – po prvi put – Ukrajine.

Ovogodišnje izdanje će tematski adresirati savremeni pojam “sadržaja” (content), koji dominira sferama umjetnosti, medija i zabave u našoj digitalnoj, Web 2.0 epohi. Već sam naslov Dis/Content, koji igrom riječi spaja sadržaj i nelagodu (discontent), kritički pristupa ovom složenom pojmu, istovremeno i sveprisutnom i neuhvatljivom. Serija master klasova, radionica, predavanja, diskusija i projekcija funkcioniraće kao forum za pažljivo istraživanje “sadržaja” i njegovih efekata, posebno onih koji ugrožavaju film i audio-vizuelnu industriju općenito.  

Pokrenut u saradnji sa Međunarodnim filmskim festivalom u Berlinu i programom Berlinale Talents, program Talents Sarajevo je izrastao u vodeće regionalno mjesto susreta i obuke perspektivnih filmskih radnika. U vremenima koja nastavljaju biti izazovna iz cijelog niza političkih i ekonomskih razloga, Talents Sarajevo će nastaviti pružati bezrezervnu podršku talentiranim profesionalcima na početku karijere.

Rok za prijave je 31. maj 2022. 

Za više informacija i aplikaciju kliknite OVDJE

28. Sarajevo Film Festival bit će održan od 12. do 19. augusta 2022.


KONTAKT:

Talents Administration 
talents_sarajevo@sff.ba


* Ovaj naziv, bez prejudiciranja statusa Kosova, u skladu je sa Rezolucijom 1244 i mišljenjem MSP-a o deklaraciji o nezavisnosti Kosova. 

Otvoren poziv za prijave na Talents Sarajevo 2024.
61 učesnik izabran za Talents Sarajevo 2023
Otvoren poziv za prijave na Talents Sarajevo 2023.
Otvoren konkurs za prijave na Talents Sarajevo 2022.
56 učesnika izabrano za Talents Sarajevo 2021