Navigacija

Objave

Regionalna premijera filma KELTI

Publika 27. Sarajevo Film Festivala je u istoj večeri imala priliku prisustvovati i regionalnoj premijeri dugometražnog prvijenca rediteljice Milice Tomović, KELTI. Film je svjetski premijerno prikazan ove godine na Berlinskom filmskom festivalu, u programu Panorama. Film je prikazan u Narodnom pozorištu u 21:30.

Beograd, 1993. godine. Srbija je u ratu, ljudi pate zbog sankcija i inflacije, ali se svi trude da pomognu koliko mogu. Majka Marijana drži porodicu na okupu, dok njen suprug živne samo u prisustvu kćerkice Minje koja mu uljepšava tmurnu svakodnevnicu. Minja slavi osmi rođendan. Umjesto da na poklon dobije koker španijela, tu je susjedov tronogi pas da se s njim igra, a torta je napravljena s margarinom umjesto puterom. U dnevnoj sobi, Minja i njeni školski drugovi se zabavljaju obučeni u nindža kornjače, dok se za to vrijeme odrasli okupljaju u kuhinji. Pijano veče puno duhanskog dima, koketiranja i alkohola uzima svoj danak.
 
Film možete pogledati u sljedećim terminima.
 
Režija: Milica Tomović
Uloge: Dubravka Kovjanić, Stefan Trifunović, Katarina Dimić, Anja Đorđević, Nikola Rakočević, Milica Grujičić, Jelena Đokić, Slaven Došlo, Nada Škrigin, Jovana Gavrilović, Olga Odanović, Jovan Belobrković
Seksualno buđenje gruzijske kinematografije
Regionalna premijera filma TIGRICA
Regionalna premijera filma KOS KOS KUPINA
Svjetska premijera filma MEDIUM
Međunarodna premijera filma SLOBODA