Navigacija

Objave

Najpopularniji filmovi u Ljetnom kinu „Safet Zajko“

Načelnik Općine Novi Grad Semir Efendić i direktor Sarajevo Film Festivala Mirsad Purivatra potpisali su danas sporazum o saradnji na realizaciji programa 27. Sarajevo Film Festivala.

Publika će tako i ove godine moći uživati u sadržajima Sarajevo Film Festivala na teritoriji općine Novi Grad, u Ljetnom kinu „Safet Zajko“ gdje će biti prikazivani najpopularniji filmovi. Projekcije u ovom kinu počet će u petak, 13. augusta u 20:45 sati filmom DESET U POLA oskarovca Danisa Tanovića, koji je jedan od dva filma otvaranja ovogodišnjeg Sarajevo Film Festivala.
 
Općinski načelnik Semir Efendić naglasio je kako je posebno zadovoljstvo u programu imati domaći film.
 
„Naša publika ima poseban senzibilitet, osjećaj i želju da gleda domaće filmove i siguran sam da će odaziv biti dobar na svim lokacijama. Mi kao općina nemamo druge, nego podržati i zaželjeti dobrodošlicu ekipi Sarajevo Film Festivala i u općinu Novi Grad i u Centar „Safet Zajko“. Siguran sam da će nas Sarajevo film Festival i ovoga puta impresionirati“, rekao je Efendić.
 
Mirsad Purivatra je izrazio posebno zadovoljstvo što Sarajevo Film Festival i ove godine dolazi u Centar „Safet Zajko“.
 
„Mislim da je ovaj Centar postao jedno od prepoznatljivih mjesta okupljanja i zaista raduje da Sarajevo dobiva ovakve vrijednosti. Divno je imati kino u ovom prostoru. Divno je vidjeti, svaki put kada dođemo, da su ovdje dodane nove aktivnosti. Ako imamo osjećaj za opće dobro koje možemo da pružimo stanovnicima, možemo reći da je ovaj centar neka vrsta legacyja. Tako je i sa Sarajevo Film Festivalom“, rekao je Purivatra.
 
Direktor Purivatra je naglasio da će ovogodišnji program u Otvorenom kinu „Safet Zajko“ trajati svih osam festivalskih dana.
 
Ulaznice za sve projekcije su u prodaji ONLINE i u Glavnom Box Office-u (Bosanski kulturni centar, Branilaca Sarajeva 24).
 
27. Sarajevo Film Festival održavat će se od 13. do 20. augusta 2021.
Film „Sastanak s Pol Potom“ u službenoj selekciji festivala u Cannesu, među producentima Obala Art Centar iz Sarajeva
Bliži se četvrto Proljetno izdanje Mreže festivala Jadranske regije – sjajne filmove pogledajte besplatno u kinima i online
Otvorene prijave za nagrade Srce Sarajeva za TV serije
Prijava filmova / dramskih serija za programe 30. Sarajevo Film Festivala
Zimsko izdanje Mreže festivala Jadranske regije