Navigacija

Objave

Pripreme za početak 27. Sarajevo Film Festivala u punom jeku

Pripreme lokacija za projekcije 27. Sarajevo Film Festivala u punom su jeku. Jedna od najatraktivnijih festivalskih lokacija – Ljetno kino Coca-Cola, gdje se prikazuju filmovi iz Open Air programa, podijeljena je u sektore. Između svakog reda je dodatni razmak čime se omogućuje potrebna fizička distanca, a svaki gledatelj dobija više prostora samo za sebe. Osobe koje dođu zajedno mogu sjediti jedni pored drugih.

Uživajte u jedinstvenoj atmosferi gledanja filmova iz Open Air programa na najvećem kinu platnu u regiji.
 
27. Sarajevo Film Festival je COVID-siguran događaj koji će se održati u skladu sa mišljenjem Ministarstva zdravstva Kantona Sarajevo i prema mjerama i uputama koje je za održavanje Sarajevo Film Festivala izdao Zavod za javno zdravstvo Kantona Sarajevo.
 
Festival počinje u petak, 13. augusta svjetskim premijerama dva bosanskohercegovačka filma: DESET U POLA Danisa Tanovića i omnibusom PISMA S KRAJEVA SVIJETA filmskog kolektiva Bistrik7, međunarodne grupe reditelja prve generacije na sarajevskoj film.factory kultnog reditelja Béle Tarra.
 
Ulaznice su u prodaji, molimo pratite COVID-sigurni protokol, osigurajte uz ulaznicu COVID sigurnu akreditaciju i uživajte u filmovima.
 
Ulaznice možete kupiti ONLINE.
 
__________________________
 
Covid-sigurni protokol
 
Anti-COVID mjere podrazumijevaju da su svi posjetioci festivala evidentirani kao vakcinisani, preboljeli ili testirani, te uključuju obaveznu dezinfekciju ruku i obuće, fizički razmak i nošenje zaštitne maske prilikom ulaska i izlaska sa zatvorenih festivalskih lokacija. Nošenje maske preporučuje se i za vrijeme projekcije. Zbog smanjenih kapaciteta kina, potrebno je sjediti na obilježenim sjedištima.
 
Kako bi gledaocima olakšali i ubrzali pristup festivalskim lokacijama, Festival će izdavati COVID-sigurne akreditacije.
 
Kako do COVID-sigurne akreditacije na 27. Sarajevo Film Festivalu?
 
1. Online
 
Popunite e-formu OVDJE, uploadujte jedan od tri moguća dokaza* (vidjeti objašnjenje na kraju teksta). Nakon provjere validnosti dokumenata, naš tim vam šalje COVID-sigurnu akreditaciju na vašu adresu elektronske pošte.

Ukoliko već imate Eventival nalog, e-formu popunite OVDJE.
 
2. Na lokaciji
 
U glavnom Box Office-u (Bosanski kulturni centar, Branilaca Sarajeva 24) dajte svoje podatke i predočite jedan od tri moguća dokaza*. Nakon provjere validnosti dokumenata, naš tim vam šalje COVID-sigurnu akreditaciju na vašu adresu elektronske pošte ili se akreditacija printa na licu mjesta.
 
Za šta je sve potrebna COVID-sigurna akreditacija na 27. Sarajevo Film Festivalu?
 
COVID-sigurna akreditacija nije Vam potrebna za kupovinu ulaznica za 27. Sarajevo Film Festivalu, ali jeste za ulazak u sva kina u kojima se Festival održava.
 
Na ulazu u kino prvo ćete pokazati isprintanu ili digitalnu validnu COVID-sigurnu akreditaciju, a nakon toga kino ulaznicu.  
 
Mogu li ući na projekcije i bez COVID-sigurne akreditacije?
 
Da, na ulazu u kino uz ulaznice, pokažite dokument kojim se potvrđuje vakcinacija, ili da ste preboljeli COVID ili validan negativan test i Vaš lični dokument.
 
Šta još Sarajevo Film Festival radi kako bi olakšao dobivanje COVID-sigurne akreditacije za svoje posjetioce?
 
Partnerske laboratorije Eurofarm i Alea Genetički Centar će imati svoje punktove na festivalskim lokacijama na kojima će se uz ulaznice moći testirati po sniženim cijenama od 15 KM za antigenski test.
 
___
 
*
 
1. Primljene obje doze vakcine, te da je prošlo najmanje 14 dana nakon druge doze vakcine, odnosno 14 dana od vakcine (Johnson & Johnson’s Janssen COVID-19 Vakcina) koja se prima u jednoj dozi, ili
 
2. da ima potvrdu da je prebolovao COVID-19 ne stariju od 6 mjeseci od obolijevanja, ili
 
3. negativan test (PCR ili antigenski) ne stariji od 48 sati.
 
Iz navedenog se izuzimaju djeca do 6 godina.
 
27. Sarajevo Film Festival bit će održan od 13. do 20. augusta 2021.
Film „Sastanak s Pol Potom“ u službenoj selekciji festivala u Cannesu, među producentima Obala Art Centar iz Sarajeva
Bliži se četvrto Proljetno izdanje Mreže festivala Jadranske regije – sjajne filmove pogledajte besplatno u kinima i online
Otvorene prijave za nagrade Srce Sarajeva za TV serije
Prijava filmova / dramskih serija za programe 30. Sarajevo Film Festivala
Zimsko izdanje Mreže festivala Jadranske regije