Navigacija

Objave

Online ulaznice za 27. Sarajevo Film Festival kupite ovdje!

Online ulaznice za sve filmove u programu 27. Sarajevo Film Festivala možete kupiti na našem sajtu.

Ulaznice je moguće kupiti OVDJE.
 
Prodaja ulaznica na Glavnom Box Officeu Festivala - Bosanski kulturni centar (Branilaca Sarajeva 24) počela je 6. augusta u 10:00 sati.
 
27. Sarajevo Film Festival je COVID-siguran događaj koji će se održati u skladu sa mišljenjem Ministarstva zdravstva Kantona Sarajevo i prema mjerama i uputama koje je za održavanje Sarajevo Film Festivala izdao Zavod za javno zdravstvo Kantona Sarajevo.
 
___________________________
 
Covid-sigurni protokol
 
Anti-COVID mjere podrazumijevaju da su svi posjetioci festivala evidentirani kao vakcinisani, preboljeli ili testirani, te uključuju obaveznu dezinfekciju ruku i obuće, fizički razmak i nošenje zaštitne maske prilikom ulaska i izlaska sa zatvorenih festivalskih lokacija. Nošenje maske preporučuje se i za vrijeme projekcije. Zbog smanjenih kapaciteta kina, potrebno je sjediti na obilježenim sjedištima.
 
Kako bi gledaocima olakšali i ubrzali pristup festivalskim lokacijama, Festival će izdavati COVID-sigurne akreditacije.
 
Kako do COVID-sigurne akreditacije na 27. Sarajevo Film Festivalu?
 
1. Online
 
Popunite e-formu OVDJE, uploadujte jedan od tri moguća dokaza* (vidjeti objašnjenje na kraju teksta). Nakon provjere validnosti dokumenata, naš tim vam šalje COVID-sigurnu akreditaciju na vašu adresu elektronske pošte.

Ukoliko već imate Eventival nalog, e-formu popunite OVDJE.
 
2. Na lokaciji
 
U glavnom Box Office-u (Bosanski kulturni centar, Branilaca Sarajeva 24) dajte svoje podatke i predočite jedan od tri moguća dokaza*. Nakon provjere validnosti dokumenata, naš tim vam šalje COVID-sigurnu akreditaciju na vašu adresu elektronske pošte ili se akreditacija printa na licu mjesta.
 
Za šta je sve potrebna COVID-sigurna akreditacija na 27. Sarajevo Film Festivalu?
 
COVID-sigurna akreditacija nije Vam potrebna za kupovinu ulaznica za 27. Sarajevo Film Festivalu, ali jeste za ulazak u sva kina u kojima se Festival održava.
 
Na ulazu u kino prvo ćete pokazati isprintanu ili digitalnu validnu COVID-sigurnu akreditaciju, a nakon toga kino ulaznicu.  
 
Mogu li ući na projekcije i bez COVID-sigurne akreditacije?
 
Da, na ulazu u kino uz ulaznice, pokažite dokument kojim se potvrđuje vakcinacija, ili da ste preboljeli COVID ili validan negativan test i Vaš lični dokument.
 
Šta još Sarajevo Film Festival radi kako bi olakšao dobivanje COVID-sigurne akreditacije za svoje posjetioce?
 
Partnerske laboratorije Eurofarm i Alea Genetički Centar će imati svoje punktove na festivalskim lokacijama na kojima će se uz ulaznice moći testirati po sniženim cijenama od 15 KM za antigenski test.
 
___
 
*
 
1. Primljene obje doze vakcine, te da je prošlo najmanje 14 dana nakon druge doze vakcine, odnosno 14 dana od vakcine (Johnson & Johnson’s Janssen COVID-19 Vakcina) koja se prima u jednoj dozi, ili
 
2. da ima potvrdu da je prebolovao COVID-19 ne stariju od 6 mjeseci od obolijevanja, ili
 
3. negativan test (PCR ili antigenski) ne stariji od 48 sati.
 
Iz navedenog se izuzimaju djeca do 6 godina.
 
27. Sarajevo Film Festival bit će održan od 13. do 20. augusta 2021.
Počela je Early Bird registracija za akreditacije 28. Sarajevo Film Festivala
"Zeleni ključ" uručen Sarajevo Film Festivalu
Glazbeno filmski spektakl "Birdman" uz Antonija Sancheza i "Spaliti nakon čitanja" za kraj ovogodišnjeg Ponta Lopud Festivala
Za kraj Ponta Lopud festivala – poziv na 28. Sarajevo Film Festival
PRAVILNIK O učešću u programu VOLIM FILM 28. Sarajevo Film Festivala