Navigacija

Objave

Mreža festivala jadranske regije poziva mlade kritičare da se prijave na radionicu

Prijaviti se mogu studenti filmskih akademija, fakulteta vizuelnih umjetnosti, filoloških i filozofskih fakulteta iz Crne Gore, Srbije, Hrvatske i Bosne i Hercegovine

Mreža festivala jadranske regije (Sarajevo Film Festival, Filmski festival Herceg Novi, Zagreb Film Festival i Festival autorskog filma Beograd), poziva studente filmskih akademija i srodnih fakulteta, koji su zainteresovani da uče o pisanju filmske kritike, da se prijave na radionicu koja će se održati u okviru Filmskog festivala Herceg Novi, između 1. i 7. augusta 2021. godine.

Prijaviti se mogu studenti filmskih akademija, fakulteta vizuelnih umjetnosti, filoloških i filozofskih fakulteta iz Crne Gore, Srbije, Hrvatske i Bosne i Hercegovine, od 18 do 30 godina starosti, koji se žele baviti pisanjem filmske kritike.

Zainteresovane molimo da do 19. jula 2021. pošalju:

- kratku biografiju

- motivaciono pismo (do 1200 karaktera sa razmacima: objasniti zašto vas zanima filmska kritika i navesti nekoliko novijih filmskih naslova o kojima biste pisali tokom radionice)

- kritiku filma po želji (do 600 riječi)

Radionicu će voditi profesionalni filmski kritičari i autori, a učesnici će osim mentorskog rada i predavanja, moći da prate kompletan filmski program festivala. Po završenoj radionici, najuspješniji radovi polaznika radionice biće predstavljeni i na ostalim festivalima iz Mreže festivala jadranske regije.

Prijave se popunjavaju na sljedećem linku: https://vp.eventival.com/sarajevoff/2021 

Svi oni koji imaju dodatna pitanja, molimo da se jave na mail: filmfestivalhn@gmail.com

 

Nastavljena saradnja s Glavnim sponzorom UniCredit Bank
30. Sarajevo Film Festival: Počasno Srce Sarajeva i program „Posvećeno“ Eliji Suleimanu
Film „Sastanak s Pol Potom“ u službenoj selekciji festivala u Cannesu, među producentima Obala Art Centar iz Sarajeva
Bliži se četvrto Proljetno izdanje Mreže festivala Jadranske regije – sjajne filmove pogledajte besplatno u kinima i online
Otvorene prijave za nagrade Srce Sarajeva za TV serije