Navigacija

Objave

Pratite dodjelu nagrada Sarajevo Film Festivala na ondemand.sff.ba i BHRT-u

Nagrade 26. Sarajevo Film Festivala bit će dodijeljene večeras (četvrtak, 20. august), a publika će ceremoniju dodjele nagrada moći pratiti na festivalskoj online platformi ondemand.sff.ba i programu BHRT-a, sa početkom u 20.10 sati.

Prestižnom nagradom Srce Sarajeva bit će okrunjeni filmovi iz Takmičarskog programa – igrani film, Takmičarskog programa –  dokumentarni film, Takmičarskog programa – kratki film i Takmičarskog programa – studentski film.
 
Ovogodišnji Takmičarski program – igrani film predstavio je osam filmova, od toga četiri svjetske, jednu europsku i tri regionalne premijere.
 
U selekciji Takmičarski program – dokumentarni film publika je mogla pogledati 16 filmova, od toga osam svjetskih, po jednu međunarodnu i europsku, četiri regionalne i jednu bh. premijeru.
 
Takmičarski program – kratki film gledaocima je ponudio deset filmova, od toga sedam svjetskih, jednu međunarodnu i pet regionalnih premijera.
 
Selekcija Takmičarski program – studentski film sastoji se od 15 filmova, od čega su 10 svjetskih, 3 međunarodne i dvije regionalne premijere.
 
Osim Srca Sarajeva za najbolje filmove u takmičarskim programima, bit će dodijeljeno i Srce Sarajeva za najboljeg reditelja/rediteljicu, Srce Sarajeva za najboljeg glumca i glumicu, te CineLink nagrade.
 
Partnerske nagrade bit će dodijeljene istog dana (četvrtak, 20. august) u 12 sati, a festivalska publika moći će pratiti dodjelu uživo preko Zoom platforme (https://zoom.us/j/98153874193).
 
U okviru ovogodišnje ceremonije dodjele nagrada bit će proglašena i dobitnica nagrade Audentia za najbolju rediteljicu, za koju konkurira 12 dugometražnih filmova iz programa 26. Sarajevo Film Festivala. Audentia će biti dodijeljena peti put, a Sarajevo Film Festival ima čast da ove godine bude njen domaćin.
Nagrade 28. Sarajevo Film Festivala
Partnerske nagrade 28. Sarajevo Film Festivala
Nagrade 27. Sarajevo Film Festivala
Partnerske nagrade 27. Sarajevo Film Festivala
Dodjela nagrada večeras u Narodnom pozorištu