Navigacija

Objave

Priče poznatih o Sarajevu otkrivaju: Svi smo mi iz istog filma

Svaka je priča jedna inspiracija, a priča o Sarajevo Film Festivalu koji je krenuo u ratnoj krizi i među rijetkima se održava i u ovoj aktuelnoj, iako u ograničenom obliku, uvijek inspiriše.

Ove godine je tako posebno inspirativno i novo izdanje platforme Svi smo mi iz istog filma, koja već niz godina promoviše ideju o Sarajevo Film Festivalu kao projektu koji povezuje kreativne snage širom regije i šire, uz podršku Atlantic Grupe kao jednog od vodećih sponzora festivala. Poznati će filmaši tako, umjesto dolaska na nezamjenjivi sarajevski crveni ćilim, putem ove online platforme poslati poruke podrške i inspiracije svim ljubiteljima filma.
 
Svi smo iz istog filma već godinama svjedoči o posebnom partnerstvu i prijateljstvu Atlantic Grupe i Sarajevo Film Festivala. Svake godine ovaj projekt poziva publiku širom regije da zajedničkim snagama širimo ideju o kreativnosti, umjetnosti i saradnji, a ove će godine na jednom mjestu okupiti, ujediniti i ohrabriti učesnike Sarajevo Film Festivala na poseban i drugačiji način. Poznata imena i omiljeni gosti Sarajevo Film Festivala: Goran Bogdan, Bojana Gregorić Vejzović, Jelena Veljača, Slaven Došlo, Lena Kovačević, Maja Čengić Miralem, Petra Kurtela, Marko Petrić i brojni drugi podijelit će s ljubiteljima filma vlastite inspirativne priče. Što ih je potaknulo da se bave filmom, kako ih je inspirisao upravo Sarajevo Film Festival, kakve ih uspomene za njega vežu i šta su im festival i ovaj grad pružili, otkrit će u svojim emotivnim svjedočanstvima. Ono što ih spaja je poruka koja nas veže više nego prije: svaka priča je jedna inspiracija, jer svi smo mi iz istog filma. Ideja projekta je povezati umjetnike i publiku kako bi zajedničkim snagama podržali filmsku umjetnost u ovim izazovnim vremenima i poslati poruku kako nam upravo umjetnost pruža uvijek dostupan način izražavanja i izvor inspiracije.
 
Platforma Svi smo mi iz istog filma je, zahvaljujući modernim tehnologijama, proteklih godina omogućila brojnim ljubiteljima filma da dožive posebnu emociju Sarajevo Film Festivala čak i ako ga nisu posjetili. Projekcije filmova iz Sarajeva istovremeno su se održavale u nekoliko gradova u regiji, snimao se prvi vertikalni film koji je u potpunosti kreirala publika te je od kolaža fotografija nastalih za vrijeme Sarajevo Film Festivala nastalo najveće Srce Sarajeva. Ove godine ideja je podržati umjetnike da svojim jedinstvenim pričama inspirišu druge. Neke od ovih priča nikad prije nisu ugledale svjetlo dana, a sve ih možete pronaći na platformi www.svismomiizistogfilma.com.
UNIQA novi ekskluzivni sponzor Sarajevo Film Festivala
Izabrana je Naj fotka 28. Sarajevo Film Festivala
Dobitnici UniCredit nagrade publike
Prijavite se na nagradni konkurs “Velika scena” i osvojite vrijedne nagrade
DOŽIVI FESTIVAL U VLASTITOM DOMU