Navigacija

Objave

U Sarajevu najmodernije Cineplexx dvorane s najsuvremenijom tehnologijom

Povodom najave otvaranja multipleksa Cineplexx u Sarajevu sa osam kino dvorana opremljenih najsavremenijom tehnologijom, u novim prostorima Cineplexxa upriličeno je druženje Uprave Cineplexxa, njihovih partnera, medija, predstavnika vlasti, koji su zajednički obišli lokaciju novoizgrađenog objekta.

Novo multipleks kino nalazi se na Marijin dvoru u centru Sarajeva i prostire se na 5000 kvadratnih metara.

Christof Papousek, managing partner i financijski direktor Cineplexxa i Constantin Film grupacije:
Ponosni smo da reaktiviramo naš rad i aktivnosti u Sarajevu i da ćemo realizirati projekt multiplex kina s našim partnerima Hotel Europe Grupe i Sarajevo Film Festivalom. Naša predanost prema izvanrednom iskustvu posjete kinu je jaka, ni globalna pandemija nas nije spriječila da izvršimo obećanje. Posebno sada osjećamo obavezu da omogućimo ljudima zabavu i da ih združimo u gledanju novih blockbustera i selekciji festivalskih filmova u najmodernijim Cineplexx dvoranama s najsuvremenijom tehnologijom u najboljoj lokaciji u centru grada. Veselimo se dočekati stanovnike Sarajeva i 26. Sarajevo Film Festivala u novom Cineplexxu u ljeto 2020.

Totalna investicija  (bez troškova zemljišta) u ovom izuzetnom projektu premašuje 10 miliona KM. Projekt spaja rad i stručnost lokalnih kompanija s internacionalnom tehnologijom poput Barco Laser Film projektora, Dolby Atmos tehnologijom koja pruža trodimenzionalni zvuk, Real D Ultimate screen tehnologijom za bistru sliku i najbolji RealD 3D sistem. Ovaj portfelj tehničke opreme će biti uzbudljiv za naše posjetitelje kao i internacionalne redatelje i producente koji će posjetiti Sarajevo Film Festival.

Usporedno sa skorim otvaranjem Cineplexxa Sarajevo ponosni smo da možemo najaviti kooperaciju s AWG Real Estate Mostar. Cineplexx će uskoro pružiti kinematografsko uzbuđenje u Mostaru. S ovim korakom Cineplexx širi prisutnost u Bosni i Hercegovini na 3 lokacije – Sarajevo, Banja Luka i Mostar, što je atraktivna tržišna pozicija.

Rasim Bajrović, vlasnik i direktor Europe grupacije:
U junu prošle godine obećali smo da ćemo objekt Cineplexxa staviti u funkciju u ljeto 2020. godine. Obećanje smo ispunili i godinu dana kasnije evo nas u novom objektu. Radujemo se investiciji koja za Sarajevo i Bosnu i Hercegovinu ima ogroman značaj: u smislu unaprjeđenja opšte kulture, kino kulture, ali i i za otvaranje novih radnih mjesta i novih mogućnosti koje se nude, posebno mladima. U tom smislu Cineplexx će biti baza za daljnji napredak i razvoj grada.
Zahvaljujem se menadžmentu kompanije Cineplexx što su prepoznali ovu sredinu kao potencijal i uložili značajna financijska sredstva. Radove nismo dovodili u pitanje ni prekidali ni u jeku pandemije koja je pogodila cijeli svijet, što itekako pokazuje našu predanost i vjeru ovaj projekat. Sretni smo da će brend kakav je Cineplexx biti pozicionaran u Sarajevu.

Mirsad Purivatra, direktor Sarajevo Film Festivala:
Cineplexx će u Sarajevo donijeti potpuno novi doživljaj filma i novu dimenziju kino kulture. Osam novih kino sala, više od 1000 sjedišta, najsuvremenije tehnologije dostupne na kino-prikazivačkom tržištu, ogroman su korak naprijed u razvoju filmskog tržišta Bosne i Hercegovine. Cineplexx, lanac uvjerljivno najmodernijih multipleksa, u Cineplexxu u Sarajevu će prvi u BiH imati instaliran Dolby Atmos system zvuka zahvaljujući kojem publika neće biti samo posmatrač, nego će biti u središtu zbivanja na filmu!
Cineplexx Sarajevo, najmodernije kino, vrhunska kvaliteta slike, zvuk, najsuvremenije tehnologije za Sarajevo Film Festival i njegovu publiku kao nova lokacija Festivalu daje dodatnu vrijednost. Želimo publici da uživa u novom objektu.

Počasno Srce Sarajeva i program “Tribute to” posvećen Michelu Francu
Golden Card paketi po 26 posto nižoj cijeni za 26. Sarajevo Film Festival!
Otvorene prijave za volontere 26. Sarajevo Film Festivala
Poster 26. Sarajevo Film Festivala
Otvoren poziv za Western Balkans Youth Team - Sarajevo Film Festival u očima mladih